BestMusic.ro » Stiri » Aur si argint pentru Corul SOUND, la Olimpiada Corala Mondiala de la Graz

Aur si argint pentru Corul SOUND, la Olimpiada Corala Mondiala de la Graz

Aur si argint pentru Corul SOUND, la Olimpiada Corala Mondiala de la Graz

Grupul Coral SOUND a fost medaliat cu aur la Categoria ‘Coruri mixte de camera’ si cu argint la Categoria ‘Folclor A Cappella’, la cea de-a V-a editie a Olimpiadei Mondiale Corale de anul acesta, de la Graz, din Austria.

Reusita corului SOUND este cu atat mai meritorie, cu cat la Categoria a saptea, 'Coruri de camera mixte', a avut alte 41 de coruri concurente, iar la Categoria a 27-a, 'Folclor A Capella', a avut inca 51 de formatii corale rivale.

La editia a V-a a Olimpiadei Corale Mondiale s-a inregistrat o cifra record de 441 de formatii corale, reprezentand 93 de natiuni din intreaga lume. Formatiile corale au fost jurizate de 71 de muzicieni, in mai mult de 600 de reprezentatii si in 28 de categorii diferite.

Folclorul romanesc a fost promovat la nivel inalt

La categoria ‘Coruri mixte de Camera’ au fost prezentate lucrarile: "Eli, Eli!", de Gyorgy Deak-Bardos; "La casa di peste drum", de Tudor Jarda; "Romanita - Junii buni colindatori", de Sabin Pautza, "Si alte variatiuni pe tema Chindiei", de Alexandru Pascanu.

La ‘Folclor A Capella’, Grupul Coral SOUND a prezentat lucrarile: "Sarba", de Gheorghe Danga; "Cantec de mireasa - Jocul miresii", de Constantin Arvinte; "Suita corala din Tara Oasului", de Dariu Pop; "Chindia", de Alexandru Pascanu.

Grupul Coral SOUND se afla la a doua participare la aceasta competitie. La prima editie, care a avut loc in anul 2000, la Linz, in Austria, a obtinut medalia de argint la Sectiunea ‘Coruri mixte de camera’ si medalia de aur la Sectiunea ‘Folclor A Cappella’.

Participarea romaneasca, finantata de Institutul Cultural Roman

Formatia corala a participat la acest eveniment cultural si muzical de talie mondiala datorita sprijinului considerabil al Institutului Cultural Roman (ICR) oferit prin intermediul Programului Cantemir, Sectiunea ‘Culture by Request’.

Programul Cantemir, prin finantarea proiectelor culturale derulate in mediul international, cu impact in mediile de profil din strainatate, are ca obiective cresterea vizibilitatii si accesibilitatii culturii romanesti pe pietele culturale internationale, precum si incurajarea cooperarii intre artistii romani si straini.

La sprijinul ICR, ca sponsor principal, se adauga si sustinerea sponsorului SC Lemon Interior Design SRL.

Corul de copii Junior Vip, condus de Anca Mona Marias a obtinut, in cadrul aceleiasi competitii, medialia de argint.

bestmusic.ro
Mai multe stiri despre: premii  chilipirul-zilei.ro/
Publicat pe 23 Iulie 2008 de BestMusic.ro
chilipirul-zilei.ro/