BestMusic.ro » Baba Zula » BALKANIK! FESTIVAL 2: Muzica, traditii si spectacole incendiare

BALKANIK! FESTIVAL 2: Muzica, traditii si spectacole incendiare


BALKANIK, primul festival de muzica si cultura balcanica din Romania, se afla anul acesta la cea de-a doua editie si va avea loc in Gradina Uranus, intre 21 si 23 septembrie. In cele trei zile si trei nopti de sindrofie, ca la petrecerile boieresti din Bucurestiul de odinioara, vor concerta cinci trupe consacrate de muzica balcanica, din Serbia, Ungaria, Turcia, Bulgaria si Romania:

ORCHESTRA BOBAN SI MARKO MARKOVIC, Serbia - Cea mai aclamata formatie din Serbia din anii '80 pana in prezent, celebra dupa colaborarea cu Emir Kusturica la filmele Underground, distins cu Palme d'Or si Arizona Dream. PARNO GRASZT, Ungaria - Premiati la World Music Charts Europe. BBC a realizat un film documentar despre activitatea lor de conservare a traditiei. BABA ZULA, Turcia - Au aparut in filmul documentar Crossing the Bridge - The Sound of Istanbul al regizorului Fatih Akin, inclus in Selectia Oficiala Cannes 2005. FANFARA SHAVALE - Romania - Provine din Zece Prajini, satul cu cel mai mare numar de fanfare din tara. NEDIM NALBANTOGLU & THE BALKAN MESSENGERS, Turcia & Bulgaria. Nedim Nalbantoglu este un virtuoz turc cunoscut in Franta ca "omul care da viata viorii si o face sa vorbeasca”.

Pe langa concertele live, publicul de la Balkanik Festival se va putea bucura de un targ mestesugaresc, cu produse pe alese, de la ceramica romaneasca, la tesaturi, artizanat si podoabe, de ateliere – modelaj in lut, pictura pe apa, reciclare creativa, mancare haiduceasca, cafea la nisip, must, braga, dovleac copt.

Printre surprizele acestei editii, se regasesc:

Crispus, The Art of Fire – Trupa Crispus s-a format in anul 2003 si, vreme de noua ani, a reusit sa transforme jocul cu focul intr-o adevarata arta, iar rezultatul il constituie spectacolele in care imbina pirotehnia cu acrobatiile, creand efecte vizuale unice. Au doborat recordul mondial la suflat flacari si au reprezentat Romania in toate colturile lumii.

Ultima transhumanta – un proiect de Dragos Lumpan, expozitie de fotografie pe un ecran de 72 mp. "Lumea pare a fi mereu in graba, cu o viteza tot mai frenetica. Avem mai putin timp pentru noi si cei din jur; mai putin timp sa ne gandim la ceea ce conteaza cu adevarat. Exista insa o portita. Oamenii care isi organizeaza viata dupa legile pamantului reprezinta o resursa umana pretioasa si acesta este unul dintre nenumaratele motive pentru care fotografiile lui Dragos Lumpan sunt valoroase. El stie ca nu poate schimba nimic, dar pur si simplu atragand atentia asupra fenomenului el contribuie de fapt la supravietuirea acestui mod de viata” – Caroline Juler, artist vizual, autoarea ghidului "Romania” – National Geographic.

Romafest - Unul dintre cele mai aclamate ansambluri de dans din Romania, s-a format in anii 2000, in Targu Mures, iar de atunci, a participat la numeroase spectacole si festivaluri internationale in Japonia, Italia, Polonia, etc. Tinerii dansatori de la Romafest se pot lauda cu colaborari de succes, precum cea pe care au avut-o cu renumitul Cirque du Soleil.

Biletele pot fi achizitionate din retelele Eventim si MyTicket. Preturile sunt:
In avans: 35 lei/ zi, 50 lei abonament 2 zile, 85 lei abonament 3 zile
La intrare: 45 lei/ zi, 60 lei abonament 2 zile, 95 lei abonament 3 zile

Un eveniment Asociatia Culturala Metropolis, sponsor Apa Nova, cu sprijinul Primariei Sectorului 5 si Primariei Municipiului Bucuresti. Asociatia Culturala Metropolis, infiintata de Daniel Mitulescu, are ca principal scop realizarea de evenimente non-profit de educare a publicului tanar, precum Festivalul International de Film pentru Copii KINOdiseea, la care au participat la cele trei editii de pana acum peste 20 000 de persoane si Caravana Metropolis – Cinema in aer liber, care a inregistrat cel mai mare public al unui cinematograf in aer liber din Romania, 80 000 de spectatori in cele 10 saptamani de proiectii.
Mai multe stiri despre: balkanik festival  festival balcanic 
Publicat pe 13 Septembrie 2012 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram