BestMusic.ro » Stiri » Incepe Bucharest Christmas Market 2013

Incepe Bucharest Christmas Market 2013

Incepe Bucharest Christmas Market 2013

Pentru al doilea an consecutiv, Primaria Municipiului Bucuresti, prin CREART, organizeaza, in Piata Universitatii, pe esplanada cu statui, evenimentul Bucharest Christmas Market care se va desfasura in perioada 6 decembrie – 5 ianuarie 2014. In prima zi, primarul general Sorin Oprescu, va fi prezent pe esplanada cu statui de la Piata Universitatii, cand vor fi aprinse luminile de sarbatori. Astfel, anul acesta, aproape trei milioane de beculete de tip LED vor impodobi Bucurestiul, pe un traseu de 23 de kilometri.

La targul de Craciun, intr-un decor realizat din 12 tone de cetina si 65 de casute de lemn, vizitatorii vor fi intampinati cu vin fiert, decoratiuni si ornamente de iarna, expozitii de obiecte traditionale si produse de manufactura, icoane pe sticla si lemn, tesaturi, decoratiuni din lemn si ceramica, precum si produse specifice bucatariei traditionale romanesti.

Bucharest Christmas Market ii asteapta pe bucuresteni cu un brad inalt de 15 metri, ornat cu 2.000 de beculete, dar si cu spectacole specifice Sarbatorilor de Iarna.

Astfel, pe scena amplasata in Piata Universitatii, vor urca ansambluri de muzica populara, grupuri de copii, grupuri de colindatori, ansambluri de datini si obiceiuri din toate zonele tarii (Maramures, Baia Mare, Gorj, Sibiu, Alba Iulia, Bacau, Ialomita), precum si artisti renumiti de muzica populara: Dinu Iancu Salajanu, Matilda Pascal Cojocarita cu Stefan si Horatiu Cigu, Tudor si Nicolae Furdui Iancu etc.

Seara de 26 decembrie va fi sarbatorita cu un concert extraordinar de Craciun.

Cei mici vor avea ocazia sa traiasca emotia sarbatorilor de Craciun alaturi de personaje de basm, spiridusi si, bineinteles, vor putea sa-i spuna povesti Mosului, vor recita poezii si vor putea colora. Toate aceste activitati vor avea loc intr-un decor de poveste, la Casa lui Mos Craciun.

Totodata, bucurestenii vor putea participa la Campania ,,Daruieste, fii mai bun! Si tu poti fi Mos Craciun’’ prin care se doreste ajutorarea copiilor proveniti din medii defavorizate. Donatiile, constand in carti si jucarii, se pot face din prima zi a targului si pana pe 25 decembrie, la Casa lui Mos Craciun, special amenajata in acest scop.
Intrarea este libera in fiecare zi a evenimentului.
NOTA

Bucurestiul este inclus in reteaua internationala a celor mai importante targuri de Craciun din Europa – ChristmasMarkets, fiind oficial un membru al acesteia.
Mai multe stiri despre: going out  targuri craciun 
Publicat pe 05 Decembrie 2013 , de Ioana Turcu

Adauga un comentariu