BestMusic.ro » Colinde » Colinde in limba spaniola

Colinde in limba spaniola

 
Colinde in limba spaniola

Cand ne gandim la colindele in limba spaniola, probabil primele versuri care ne trec prin cap sunt "Feliz Navidad, prospero ano y felizidad!". Insa, desi nu vorbesc atat de mult despre zapada, datorita particularitatilor climei mediteraneene, colindele spaniole au o bogata traditie in spate.

Colindele iberice deriva din asa numitele "villancicos", cantece populare de inspiratie medievala, raspandite intre secolele al XV-lea si al XVIII-lea. Laice la inceput, acestea au incorporat treptat teme religioase si s-au raspandit in aceasta forma in America de Sud incepand cu secolul al XVI-lea. Aceste cantece erau cantate in special cu ocazia sarbatorilor, devenind extrem de populare. Mai mult, textele acestora functionau ca material didactic pentru a ajuta la mai buna intelegere si acceptare a religiei catolice.

Aceste cantece si-au pierdut din popularitate incepand cu secolul al XIX-lea, astfel incat in vremurile noastre termenul de "villancico" a ajuns sa insemne pur si simplu "colind de Craciun".

Haideti sa ascultam unele dintre cele mai frumoase colinde in limba spaniola. Consultati lista din dreapta!

 Publicat pe 12 Decembrie 2012 , de Cosmin I.

Adauga un comentariu