BestMusic.ro » Stiri »   Concert Eufobia la finala Wacken Metal Battle Romania 2020

  Concert Eufobia la finala Wacken Metal Battle Romania 2020

  Concert Eufobia la finala Wacken Metal Battle Romania 2020

Castigatoarea Wacken Metal Battle Bulgaria 2018, formatia Eufobia, va sustine un recital in cadrul finalei nationale a competitiei, eveniment programat sambata, 21 martie 2020, in Clubul Rockstadt din Brasov.

Alaturi de ei, publicul va putea urmari - si vota - recitalurile celor cinci trupe care se vor califica in faza finala a concursului. Biletele - in numar limitat - au fost puse in vanzare pe ambilet.ro

Numele trupei de thrash metal din Bulgaria, Eufobia, este de origine greaca veche si inseamna "frica de bine”. Trupa a fost fondata de Niki (Guitar & Vocals) Steff (Bass & Vocals) si Blago (Drums). Ulterior, l-au invitat alaturi de ei pe prietenul lor Ivan (chitara) si de atunci niciun membru al trupei nu a fost inlocuit.

Formatia a lansat pana acum trei albume. Lp-ul de debut ''Insemination'' a fost lansat in ianuarie 2010 de casa de discuri AxaValaha Productions (Romania). Un an mai tarziu, in 2011, cel de-al doilea album al grupului ''Cup Of Mud'' a fost lansat de Wizard LTD (Bulgaria), pentru ca cinci ani mai tarziua sa fie lansat cel de-al treilea LP, numit simplu "Eufobia” si lansat in 2016 de catre aceeasi casa de discuri.

Pana acum baietii au cantat alaturi de nume cunoscute ale genului precum Arch Enemy, At the Gates, Dark Tranquility, Rotting Christ, Vader, Immolation, Onslaught, Malevolent Creation, Pyogenesis, Christ Agony, Primordial, Gorgoroth, Sinister, Broken Hope, Eluveitie, E-force, Agathocles, Negura Bunget, Suicidal Angels, etc. In 2018, Eufobia a castigat concursul Wacken Metal Battle Bulgaria, care a oferit trupei posibilitatea de a concerta pe scena celui mai important festival de metal din lume - Wacken Open Air!

Prima etapa a concursului Wacken Metal Battle Romania 2020 se va incheia duminica, 16 februarie. Va urma perioada de jurizare, iar pana la finele lunii februarie vor fi anuntate formatiile care vor evolua in fata juriului si a publicului. Si de aceasta data, cei prezenti in sala vor putea sa voteze formatia preferata, publicul fiind considerat un membru al juriului.

Wacken Metal Battle Romania este concursul in urma caruia formatia castigatoare din Romania participa la finala internationala din cadrul festivalului ”Waken Open Air” Germania, avand sansa de a castiga, pe langa promovarea la nivel mondial, premii in bani oferite de Wacken Foundation precum si echipamente muzicale. Pana acum formatiile care au reprezentat Romania in finala internationala de la Wacken au fost: X-plod (Bucuresti) 2009, Altar (Cluj-Napoca) 2010, Bucovina (Iasi) 2011, Gothic (Petrosani) 2012, God (Iasi) 2013, Dirty Shirt (Maramures) 2014 , Dark Fusion (Bucuresti) 2015, Hteththemeth (Brasov) 2016, E-an-na (Sibiu) 2017 si An Theos (Bucuresti) 2018.

Echipa Wacken Metal Battle Romania

office@metal-battle.ro

www.metal-battle.ro

Parteneri: Consulatul German Sibiu, Bel Led Light

Parteneri media: RockFM, Zile si Nopti, Profil Cultural

Program concurs:

2 decembrie 2019 – 16 februarie 2020 – inscrierea formatiilor

17 – 21 februarie 2020 - preselectie (jurizare)

21 martie 2020 – finala nationala, (Brasov, Rockstadt)

22 martie 2020 - concert de gala cu trupa castigatoare (Sibiu)

29 iulie - 1 august 2020 – finala internationala (Wacken Open Air, Germania)
Publicat pe 06 Februarie 2020 , de BestMusic.ro

Adauga un comentariu