BestMusic.ro » Stiri »  Concert-test cu 5000 de oameni in plina pandemie la Barcelona

 Concert-test cu 5000 de oameni in plina pandemie la Barcelona

 Concert-test cu 5000 de oameni in plina pandemie la Barcelona

Mii de oameni au luat parte la un concert-test ce a avut loc la Barcelona. Sambata seara a fost organizat un eveniment la care au luat parte 5000 de oameni pentru a se vedea cat de mare este rata de infectare COVID-19 in cadrul unui astfel de eveniemnte.

Bineinteles ca au fost luate si o serie de masurie din partea organizatorilor. Astfel cei 5000 de oameni au fost testati cu un test rapid, care ofera rezultatul in 15 minute, inainte de concert, cei negativi urmand sa ia parte la evenimente. In plus, in cadrul evenimentului toti cei 5000 de participanti au trebuit sa poarte masca. Nu a fost niciun fel de distantare sociala.

Scopul acestui evenimente este de natura stiintifica, pentru ca cercetatorii sa poata determina modul in care se pot relua evenimentele.

Nu este primul eveniment de acest fel, in care specialistii studiaza rata de infectarea a participantilor la un eveniment cultural. Ramane de vazut concluziile la care vor ajunge dupa acest nou concert-test, mai ales ca studiile premergatoare acestuia au fost foarte optimiste.

Sursa: Euronews.ro
Publicat pe 29 Martie 2021 , de BestMusic.ro

Adauga un comentariu