BestMusic.ro » Stiri »  Concert Traffic Strings Romania Intemporel la Istanbul

 Concert Traffic Strings Romania Intemporel la Istanbul


In marja Zilei Imnului National al Romaniei, ICR Istanbul va invita la un concert extraordinar, Romania Intemporel, sustinut de talentatii muzicieni romani de la Traffic Strings. Concertul poate fi urmarit in zilele de 23 si 24 iulie a.c., incepand cu ora 19.30, pe pagina de facebook a reprezentantei.

Proiectul Traffic Strings a fost initiat de muzicianul Lucian Moraru si are in componenta sa cativa dintre cei mai valorosi instrumentisti ai momentului din Romania. Traffic Strings a debutat ca cvintet de coarde, apoi s-a dezvoltat, iar repertoriul pe il interpreteaza in prezent impune folosirea naiului, acordeonului, pianului si a unei sectii de percutie.

Traffic Strings este format din Alexandru Marian, vioara I, Tiberiu Branga, vioara a II-a, Lucian Moraru, viola, Bogdan Popa, violoncel, Sandel Smarandescu, contrabas, Bogdan Constantin, percutie, Vasile Raducu, nai.

Muzicienii grupului Traffic Strings canta cu emotie si vurtuozitate, gasind expresia veritabila a fiecarui gen muzical abordat. Folosind aranjamente muzicale inovatoare, dar fidele compozitiilor originale, Traffic Strings si-au gasit u stil de interpretare unic si in acelasi timp, profund autentic. Traffic Strings are cate ceva pentru fiecare, fie ca este vorba despre mostenirea muzicala a folclorului romanesc ori muzica lui Bach sau Vivaldi sau folosind un cockail de ritmuri in concertele de jazz, tango sau rock instrumental, transferand publicului o stare de bine contagioasa.

Programul Romania Intemporel aduce in prim plan originalitatea universului sonor al spatiului geografic si cultural national, deosebit de interesant. Traffic Strings realizeaza o "sinteza romaneasca”, compiland in acest concert piese semnificative pentru imbinarea intre traditia muzicala in ansamblu si muzica culta, folosind un limbaj muzical propriu si, in acelasi timp, profund autentic.

Programul concertului special inregistrat pentru ICR Istanbul include urmatoarele piese:

Imnul National ”Desteapta-te romane” (instrumental),

George Enescu, Rapsodia Romana, Op. 11: No. 1 in A major - aranjament Lucian Moraru,

Dimitrie Cantemir, Pesrev - aranjament Lucian Moraru,

Lucian Moraru, Facultatea de Drept,

Lucian Moraru, Borsa Suita folclorica din Maramures,

Paul Constantinescu, Concert pentru orchestra de coarde, partea a III-a ”Rondo”,

Ciprian Porumbescu, Balada, aranjament Lucian Moraru,

Grigoras Dinicu, Hora Staccato, aranjament Lucian Moraru,

Anghelus Dinicu, Ciocarlia, aranjament Lucian Moraru.

Prin acest eveniment, ICR Istanbul promoveaza cu prioritate patrimoniul muzical romanesc si valorosi muzicieni romani, marcand, totodata, un important eveniment de diplomatie publica si culturala, Ziua Imnului National, sarbatorita anual in data de 29 iulie, data la care, in anul 1848, ''Desteapta-te romane!'' a fost cantat pentru prima data oficial, in Parcul Zavoi din Ramnicu Valcea.
Publicat pe 21 Iulie 2020 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram