BestMusic.ro » Stiri »   Corivat au lansat un nou single insotit de clip, "Rai"  

  Corivat au lansat un nou single insotit de clip, "Rai"
 

  Corivat au lansat un nou single insotit de clip, "Rai"
 

Corivat este un duo de muzica electronica alcatuit din Yvat si EL Cuervo Magnetico.

Artist experimental, Yvat se remarca inca din 2000 ca sound designer pentru prestigioasele banci de sunet Ueberschall Sample Service (Germania) si PowerFX (Suedia). Primul album Yvat - Concert for Violin, apare la labelul englez Experimental Seafood Recordings, atragand atentia BBC Radio 3 si a reputatului John Peel, care il si difuzeaza. Dincolo de munca de studio, Yvat este un artist de live performance cu o experienta de sute de concerte in cadrul festivalurilor internationale de gen.

El Cuervo Magnetico este un "ghost producer" de muzica din Mexic. Nascut din tata roman si mama mexicanca, a venit in Bucuresti acum 2 ani, indragostit fiind de o romanca pe care a cunoscut-o in Ciudad de Mexico. S-a intalnit cu Yvat acum 2 ani la un eveniment in Bucuresti si s-au decis sa colaboreze. Asa s-a nascut proiectul CORIVAT. Masca pe care o poarta Cuervo este un tribut pentru Rey Misterio, un celebru "luchador" (wrestler/luptator) mexican, al carui fan a fost de mic copil.

Videoclipul pentru "Rai" a aparut dupa ce piesa, intrata in heavy rotation toamna trecuta pe Radio Tananana, a starnit adevarate revolte in randul ascultatorilor. Oamenii nu stiau unde pot gasi piesa online si, drept urmare, i-au asaltat pe cei de la Tananana si pe membrii trupei cu mesaje in care cereau lamuriri.

"Rai" este primul videoclip in limba romana al celor de la Corivat. Precedentul clip, "Insomniac", in limba engleza, a luat pe sus lumea festivalurilor de film, castigand o multime de premii in toata lumea pentru "Best Music Video", si nu numai.

Desi au aparut de curand in muzica romaneasca, Corivat sunt deja o prezenta controversata. Ambele videoclipuri au starnit multe discutii, avand o estetica si simbolistica greu de digerat pentru puritani, iar "Insomniac" a fost acceptat pe YouTube doar dupa ce a fost etichetat cu "restrictie de varsta"

"Ne asumam in totalitate ceea ce facem. Nu ne dorim sa socam doar de dragul de a crea controverse. Tot ceea ce vedeti si auziti reprezinta convingerile noastre despre arta si viata, in general. Mai departe, adevarul este in ochiul privitorului", a declarat trupa.

"Rai" este regizat de actorul Cristian Balint (care a aparut in serialul NBC "The Blacklist" si a lucrat cu Francis Ford Coppola, printre altii) si o are in distributie si pe Letitia Vladescu, cunoscuta publicului din serialul "Vlad" si numeroase piese de teatru si musical-uri.

DESPRE PIESA SI VIDEOCLIP

"Rai" a aparut dupa ce refrenul a inceput sa il bantuie pe solistul Cuervo Magnetico si nu i-a mai dat pace pana cand nu s-a concretizat intr-o noua piesa. Yvat a venit cu un synth-cor angelic si treaba era pe jumatate facuta. "Rai" e despre dualitate, in toate formele ei: lumina / intuneric, bucurie / tristete, agonie / extaz, teama / iubire. E despre universul in care traim cu totii si care este, in acelasi timp, pentru unii iad, pentru altii rai. Dar, in cele din urma, "Rai" este despre bucuria de viata.

Clipul, regizat de Cristian Balint (care a aparut in serialul NBC "The Blacklist” si a lucrat cu Francis Ford Coppola, printre altii), ilustreaza tocmai aceste concepte. Ne-am dorit, sa fie un melanj contrastant de mister, erotism, umor si autoironie.Ne-am dorit fete expresive si cadre de o anumita estetica, in care sa existe o ciocnire continua intre culorile puternice si negru (intuneric). Evident, vizualul refrenului este un tribut adus piesei "Bohemian Rhapsody" a celor de la Queen. Video-ul o are in distributie, printre altii, pe Letitia Vladescu, cunoscuta publicului din serialul "Vlad” si numeroase piese de teatru si musical-uri.

"Ne asumam in totalitate ceea ce facem. Nu ne dorim sa socam doar pentru a crea controverse. Tot ceea ce vedeti si auziti reprezinta convingerile noastre despre arta si viata, in general. Mai departe, adevarul este in ochiul privitorului", a mai adaugat trupa.
Publicat pe 08 Februarie 2021 , de BestMusic.ro

Adauga un comentariu