BestMusic.ro » Stiri » Dave Grohl a colaborat cu Pink pentru seria sa anuala, Hannukah Sessions

Dave Grohl a colaborat cu Pink pentru seria sa anuala, Hannukah Sessions


Dave Grohl a lansat un cover al piesei "Get the Party Started” a lui Pink, chiar impreuna cu artista, ca parte a seriei sale anuale: Hanukkah Sessions.

"My name’s Alicia. I’m a Jew”, a declarat Pink in fata multimii prezente la Largo din Los Angeles pe 5 decembrie. Cantareata si-a prezentat apoi hitul din 2001, cu Grohl la tobe, Greg Kurstin la clape si cu alti muzicieni invitati speciali. Comediantul Jack Black a facut chiar si o aparitie surpriza, cantand unul dintre refrenurile finale ale piesei.

Pink nu s-a ferit niciodata de mostenirea sa evreiasca si nici nu i-a fost teama sa vorbeasca impotriva antisemitismului. In iulie, cantareata a lansat o melodie numita "Irrelevant”, al carei videoclip juxtapune imagini ale judecatorilor de la Curtea Suprema Republicana care depun juramantul cu imagini cu nazisti salutandu-l pe Adolf Hitler. In 2017, ea s-a adresat mitingului suprematist alb si neonazist din Charlottesville, Virginia, intr-o postare pe Instagram, scriind: "It's incredible to watch neo-Nazis march in 2017, while I, a Jewish woman, headline a show in Berlin where these tunnels were built by him, built curvy so he couldn't be shot in the back."

Anul acesta marcheaza a treia editie consecutiva a Sesiunilor Hanukkah a lui Grohl, pe care le-a lansat in 2020 impreuna cu colaboratorul sau, Kurstin. Este, de asemenea, primul an in care a interpretat cover-urile sezoniere in fata unui public live, de incasarile emisiunii beneficiind Liga Anti-Defaimare. Alti invitati la show-ul Largo au fost Beck, Tenacious D, cantareata Yeah Yeah Yeahs Karen O, Kurstin's Bird si partenerul Bee, Inara George si fiica lui Grohl, Violet.

"Get the Party Started” este a doua piesa reinterpretata in cadrul Sesiunilor Hanukkah din 2022, dupa un cover al piesei "Spinning Wheel” de Blood, Sweat & Tears, cu Judd Apatow.

Grohl, care nu este evreu, a spus ca desfasurand Sesiunile Hanukkah cu Kurstin, care este evreu, l-a ajutat sa castige o mai mare apreciere pentru sarbatoare si valoarea raspandirii bucuriei.

"This project, which initially began as a silly idea, grew to represent something much more important to me" a declarat acesta la finalul sesiunilor din 2020. "It showed me that the simple gesture of spreading joy and happiness goes a long way, and as we look forward, we should all make an effort to do so, no matter how many candles are left to light on the menorah".

Puteti urmari videoclipul nou lansat mai jos.
Publicat pe 21 Decembrie 2022 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram