BestMusic.ro » Stiri » Draga Olteanu Matei, invitata la 'Doamne de poveste'

Draga Olteanu Matei, invitata la 'Doamne de poveste'

Draga Olteanu Matei, invitata la 'Doamne de poveste'

Duminica, 20 noiembrie, de la 16.30, la "Doamne de poveste” este invitata Draga Olteanu Matei, marea doamna a teatrului romanesc.

Cel care i-a dat numele inedit, Draga, a fost tatal, mandru ca fiica lui a cantarit, la nastere, 5,8 kilograme. Duminica, de la 16.30, Olivia Steer o are invitata la "Doamne de poveste” pe Draga Olteanu Matei, o mare doamna a teatrului romanesc. ”Eu m-am nascut la spitalul Militar am avut 5 kilograme 800 si, cu o fundulita rosie de mana, m-au purtat prin tot spitalul sa ma arate. Tatal meu a zis sa poarte numele Draga ca sa fiu draga tuturor", marturiseste actrita care i-a dat viata Coanei Chirita ani la rand pe micul ecran.

Copilaria micutei Draga a fost una plina de zbucium, in Basarabia, in plin razboi. Tatal ei era ofiter in armata romana. ”Tatal meu era la Soroca, la un bal la garnizoana si toata lumea adunata iar eu pentru ca recitam foarte bine am fost pusa sa recit. Tin minte ca a venit cineva la comandant si i-a spus ceva la ureche. Comandantul a dat ordin sa se inchida toate usile si ne-a zis: ”Doamnelor si domnilor, rusii sunt peste Nistru, mergeti acasa si si luati-va ce puteti sa va luati si veniti la unitate sa va expediem”. Si am fost ne-am luat o valizuta si ne-am dus la Floresti. Acolo gara era ocupata de nemti. Imi aduc aminte ca in toiul noptii erau coloane de prizonieri rusi si care treceau pe langa noi. Cand am ajuns la Floresti n-am putut sa intram in gara pentru ca era ocupata de nemti. Ne-au transferat in niste carute pline de munitie si imi aduc aminte cum biata mama ma tinea cu o mana si cu cealalta se tinea de caruta."

Daca o intrebi cand a devenit actrita Draga Olteanu Matei iti raspunde sincer. ”Eu m-am pomenint jucand, recitand. Am infiintat aici un teatru la Piatra Neamt, cu actori care nu sunt profesionisti."

Intr-un interviu special, pentru "Doamne de poveste”, Draga Olteanu Matei isi aminteste de colaborarea cu nemuritorul Amza Pellea. "Amza a facut un personaj national. Eu am jucat-o pe Veta in Nea Marin. Mi-am dorit foarte mult si mi-a fost teama sa nu-mi ia rolul o alta colega. Chiar am vorbit cu Amza si ii spuneam sa stii ca as fi fost foarte suparata daca nu ma alegeai pe mine", isi aminteste marea actrita.

Duminica, de la 16.30, la "Doamne de poveste”, telespectatorii ACASA au prilejul sa depene alaturi de Draga Olteanu Matei amintiri din tineretea marii actrite, dar si sa afle care este amaraciunea unui mare actor din Romania anului 2011.
Mai multe stiri despre: doamne de poveste 
Publicat pe 25 Noiembrie 2011 , de Chaos

Adauga un comentariu