BestMusic.ro » Stiri »   Editura Publisol continua sa publice cartile de succes ale maestrului thrillerului politist si de spionaj, Haralamb Zinca!  

  Editura Publisol continua sa publice cartile de succes ale maestrului thrillerului politist si de spionaj, Haralamb Zinca!  

  Editura Publisol continua sa publice cartile de succes ale maestrului thrillerului politist si de spionaj, Haralamb Zinca!
 

Editura Publisol a lansat, pe 26 martie, primul volum din seria de autor Haralamb Zinca – romanul Moartea vine pe banda de magnetofon.

Cititorii au primit cu caldura aceasta carte, iar tirajele s-au epuizat in mai multe librarii din tara. Seria continua cu romanul Ochii doctorului KING, disponibil din aprilie la chioscuri si in librariile si magazinele on-line din toata tara.

Rezumatul cartii:

Capitanul Liviu Roman este in vacanta la mare insa nu se poate bucura prea mult de ea deoarece este chemat inapoi la Bucuresti pentru a elucida un mister: disparitia brusca a lui Mihai Miroiu, lucrator al vamii din Portul Constanta, venit sa-si petreaca concediul la Bucuresti la matusa sa. Si ar fi putut fi un caz obisnuit, insa femeia moare in conditii misterioase, iar logodnica disparutului, angajata a directiei valutare a Bancii Nationale, primeste o vizita surpriza care o socheaza intr-atat incat trebuie internata la Spitalul nr. 9.

La toate acestea se mai adauga niste scrisori de amenintare scrise de o femeie, descoperirea cadavrului celui disparut in propriul apartament, aparent in urma unei sinucideri, un capitan de securitate fictiv si "Doctorul King”, seful unei grupari de contrabanda.

Despre autor:

Haralamb Zinca (pseudonimul literar al lui Hary Isac Zilberman) s-a nascut pe 4 iulie 1923, la Roman.

Scriitorul a captivat generatii intregi de cititori prin cele peste 50 de romane politiste si de spionaj publicate, dar si prin jurnalele de front si cartile de cercetare istorica.

Este considerat parintele literaturii de gen din Romania, Sfarsitul spionului fantoma fiind prima carte de spionaj scrisa de un autor roman, iar O crima aproape perfecta prima carte politista.

A fost unul dintre cei mai vanduti scriitori romani ai epocii sale. Cartile lui, tiparite in tiraje de 250 000 – 300 000 exemplare, se epuizau in doar cateva zile. Cazurile inventate de el erau atat de surprinzatoare, incat uneori anchetatorii profesionisti ii cereau sfaturi pentru rezolvarea unor cazuri reale.

A fost distins cu Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti – pentru cartea-document Si a fost ora H (1971) – si cu Premiul Uniunii Scriitorilor (1976).

A murit, dupa o lunga suferinta, la Bucuresti, pe 24 decembrie 2008.

Printre cele mai cunoscute romane scrise de Haralamb Zinca, se numara: Sfarsitul spionului Fantoma (1963), Taina Cavalerului de Dolenga (1965), Moartea vine pe banda de magnetofon (1967), Ochii doctorului King (1968), O crima aproape perfecta (1969), Crima de la 217 (1970), Limuzina neagra (1973), Un glonte pentru rezident (1975), Soarele a murit in zori (1976), Mapa cenusie G.R. (1977), Dragul meu Sherlock Holmes (1977), Toamna cu frunze negre (1978), Anotimpurile mortii (1980), Glontul de zahar (1981), Destinul capitanului Iamandi (1982), Operatiunea Soare (1984), Suspecta moarte a lui Mario Campanella (1991), Moartea m-a batut pe umar (1993), Moartea mirosea a Christian Dior (1997).
Publicat pe 02 Aprilie 2021 , de BestMusic.ro

Adauga un comentariu