BestMusic.ro » Stiri »  Emil Boc propune un concert-test la Cluj Napoca, pentru a se observa rata de infectare

 Emil Boc propune un concert-test la Cluj Napoca, pentru a se observa rata de infectare

 Emil Boc propune un concert-test la Cluj Napoca, pentru a se observa rata de infectare

Emil Boc a anunt ca doreste sa organizeze in Cluj Napoca un concert-test, asemenea celui facut recent in Barcelona pentru a se putea vedea rata de infectarea a participantilor.

Acesta a oferit un interviu celor de la Digi 24 pe aceasta tema in care a declarat ca dupa modelul Barcelonei, Cluj Napoca ar putea organiza un astfel de eveniment tocmai pentru a oferi o statistica autoritatilor care sunt in cautarea de solutii pentru organzarea de evenimente.

Iata ce a declarat edilul municipiului Cluj Napoca:

Noi ne oferim sa testam o asemenea modalitate pentru a da autoritatilor ocazia sa gaseasca o solutie unitara dupa aceea pentru intreaga tara. Prioritate trebuie sa aiba sanatatea populatiei si siguranta tuturor la un concert, dar deja in Europa lucrurile evolueaza destul de repede si se poate ca in conditii de siguranta sa se desfasoara astfel de festivaluri.

Urmaresc cu interes rezultatele studiului de la Bercelona, in 30 de zile vom avea si raportul oficial: din 5.000 care au participat, cati s-au imbolnavit dupa concert.

Noi avem infrastructura si stadion si sala polivalenta pentru a putea testa cu un numar redus o asemenea solutie, pentru viitor, pentru a stii cum sa ne pregatim pentru festivalurile din vara si din toamna."

Sursa si mai multe detalii aici: DIGI 24

Publicat pe 29 Martie 2021 , de BestMusic.ro

Adauga un comentariu