BestMusic.ro » Stiri » S-a lansat Enciclopedia Muzicii Electronice Romanesti

S-a lansat Enciclopedia Muzicii Electronice Romanesti

S-a lansat Enciclopedia Muzicii Electronice Romanesti

S-a lansat "Enciclopedia muzicii electronice romanesti", de S. Moldovan, prima carte care descrie istoria genului din Romania.

Cartea este disponibila in format PDF, online, iar pretul este unul simbolic, de 1 euro, suma pe care autorul o va folosi ulterior pentru imprimarea si publicarea ei in format clasic.

"Am descoperit muzica electronica prin intermediul radiourile vremii. Ma gaseamnoaptea sub patura, pe intuneric, sa nu ma certe parintii ca voi merge nedor mit dimineata la scoala, ascultand printre putinele emisiuni de acest gen, la un casetofon mono, cu record-ul pus pe pauza, gata sa inregistrez o piesa care suna bine si pe care apoi sa o ascult zile intregi pe o "compilatie” faurita de mine cu lacul de unghii al mamei. Inca mai posed acea"capacitate” de a recunoaste o melodie de calitate inca din primele secunde, dezvoltata si antrenata in acele vremuri. Nici obiceiurile nu s-au schimbat prea mult, multe dintre randurile acestea au fost scrise la adapostul noptii, momentul cel mai optim cautarii deinformatii despre artisti si muzica. Revenind la acele vremuri, imi amintesc de lunga perioada in care incercam sa imi conving parintii sa imi achizitioneze o orga electronica, primita pana la urma prin eforturile lor financiare. Exersam felurite cantece stiute sau compuse chiar de mine, urechea muzicala se acorda incetul cu incetul. Aceasta a devenit peurma vecina cu tot genul de casetofoane modificate, boxe construite alaturi de tatal meu,instalatii de lumini improvizate cu tot felul de led-uri si beculete. Invatam, dormeam,respiram, traiam pe muzica electronica. Astazi nimic nu s-a schimbat, decat dimensiunile colectiei mele de muzica." scrie S. Moldovan in prefata cartii, pe care o puteti cumpara de aici, unde puteti citi si fragmente.
Publicat pe 14 Octombrie 2013 , de Ioana Turcu

Adauga un comentariu