BestMusic.ro » Stiri » Versurile piesei "American Pie" au fost vandute cu 1,2 milioane de dolari  

Versurile piesei "American Pie" au fost vandute cu 1,2 milioane de dolari
 


Casa de licitatii Chritie`s a scos la licitatie versurile piesei "American Pie" compusa de Don McLean. Pretul de vanzare insa nu a reusit sa doboare precedentul record stabilit de manuscrisul original al piesei "Like A Rolling Stone", compusa si interpretata de Bob Dylan.

In 2014, manuscrisul a fost vandut cu pretul de 2 milioane de dolari. Suma de 1,2 milioane de dolari reprezinta totusi o suma impresionanta. Directorul departamentului de carti si manuscrise din cadrul casei Christie`s, Tom Lecky spune ca aceasta suma poate fi considerata un tribut adus unuia dintre cei mai talentati muzicieni si compozitori din istoria muzicii. Manuscrisul contine versuri scrise mana de Don McLean, notite, corecturi si prezinta intreg procesul de creatie al piesei "American Pie".

Piesa a fost lansata in 1971 si a fost inclusa pe albumul cu acelasi nume. Don McLean a compus "American Pie" in Cold Spring, New York si Philadelphia, Pennsylvania. Debutul piesei a avut loc in la Universitatea Saint Joseph din Philadelphia, cand Don McLeam a cantat in deschidere pentru Laura Nyro in martie 1971.

De atunci, de-a lungul anilor, piesa a avut numeroase reinterpretari. Versurile piesei constin indicii ascunde despre evenimente care s-au petrecut in anii `50 si `60. Iar timp de peste 40 de ani, versurile au fost o adevarata enigma, un puzzle care pana acum nu a fost rezolvat.
Mai multe stiri despre: licitatii  versuri  vanzari 
Publicat pe 09 Aprilie 2015 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram