BestMusic.ro » Stiri » Este oficial! Eurovision 2023 va avea loc in Marea Britanie.

Este oficial! Eurovision 2023 va avea loc in Marea Britanie.

Este oficial! Eurovision 2023 va avea loc in Marea Britanie.

Decizia ca Eurovision sa aiba loc la anul, in Marea Britanie a fost confirmata de Uniunea Europeana de Radiodifuziune (EBU) si BBC. Desi, Ucraina a fost castigatoarea editiei din 2022, aceasta se va califica automat in finala concursului de anul viitor, insa nu va fi tara gazda.

Din cauza contextului socio-politic dificil in care se afla Ucraina in acest moment, s-a decis alegerea unei noi tari gazda pentru editia din 2023 a Eurovision, astfel ca concursul va avea loc in Marea Britanie- ocupanta locului doi in finala din 2022 (concurent: Sam Ryder). Marea Britanie a primit din partea EBU si BBC propunerea de a prelua organizarea show-urilor live de anul viitor. Pentru a aduce un omagiu Ucrainei, tara castigatoare, show-urile de anul viitor vor avea incorporate elemente din cultura si traditiile Ucrainei special pentru a pastra viu spiritul acestei tari frumoase.

Trofeul Eurovision 2022 a mers la Kalush Orchestra, care a intrerpretat piesa "Stefania", o combinatie de rap cu elemente folclorice. Marea Britanie s-a plasat pe pozitia a doua cu piesa "Space Man", interpretata de Sam Ryder.

"Concursul Eurovision Song Contest 2023 nu va fi in Ucraina, ci in sprijinul Ucrainei. Suntem recunoscatori partenerilor nostri de la BBC pentru solidaritatea pe care o arata. Sunt increzator ca impreuna vom putea adauga spiritul ucrainean acestui eveniment si vom uni din nou intreaga Europa in jurul valorilor noastre comune de pace, sprijin, sarbatorirea diversitatii si talentului", a declarat Mykola Chernotytskyi, seful consiliului de conducere al radiodifuzorului ucrainean UA:PBC.

"Este un mare regret ca colegii si prietenii nostri din Ucraina nu pot gazdui Eurovision Song Contest 2023. Sa fii rugat sa gazduiesti cea mai mare si mai complexa competitie muzicala din lume este un mare privilegiu. BBC se angajeaza sa faca din eveniment o adevarata reflectare a culturii ucrainene, alaturi de prezentarea diversitatii muzicii si creativitatii britanice. BBC va incepe imediat sa caute un oras gazda care sa colaboreze cu noi pentru a oferi unul dintre cele mai interesante evenimente care vor avea loc in Marea Britanie in 2023."- a declarat directorul general BBC- Tim Davie

Marea Britanie a mai gazduit concursul Eurovision in 1960, 1963, 1968, 1972, 1974, 1977, 1982 si 1998. Potrivit BBC, Glasgow si Manchester se numara printre orasele care si-au exprimat dorinta de a fi gazdele Eurovision 2023. Momentan nu exista, insa, o lista oficiala a posibilelor orase gazda.

Ucraina, in calitate de castigatoare, se califica automat in finala Eurovision 2023, alaturi de Franta, Germania, Italia, Spania si Marea Britanie.
Publicat pe 28 Iulie 2022 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram