BestMusic.ro » Stiri » EUROPAFest 2012: Bucurestiul devine pentru o saptamana capitala jazz-ului mondial

EUROPAFest 2012: Bucurestiul devine pentru o saptamana capitala jazz-ului mondial

EUROPAFest 2012: Bucurestiul devine pentru o saptamana capitala jazz-ului mondial

Intre 12 si 19 mai 2012, la Teatrul Odeon, EUROPAfest - 100% jazz and more transforma Bucurestiul in Capitala jazz-ului mondial, prezentand in cadrul Bucharest International Jazz Competition, concerte de exceptie cu trupe din 24 tari – SUA, Polonia, Elvetia, Slovenia, UK, Germania, Olanda, Israel, Armenia, Australia, Brazilia, Franta, Islanda, Italia, Japonia, Columbia, Rusia, Rep. Moldova, Norvegia, Romania, Spania, Suedia, Ungaria.

Noile tendinte mondiale, proiecte indraznete, "creme de la creme” ale marilor centre de jazz din intreaga lume, concepte bine definite si evolutii inedite, toate vor putea fi urmarite la EUROPAfest - 100% jazz and more. Portofoliul muzicienilor include evenimente internationale prestigioase ca Festivalul de Jazz de la Montreux, Red Sea International Jazz Festival sau Lionel Hampton Jazz Festival USA.

Evenimentul organizat de jmEvents imbina concertele cu jam sessions si workshopuri. Daca jazzul inseamna versatilitate, forta si libertate prin excelenta, evenimentul EUROPAfest - 100% jazz este o adevarata explozie de culoare si energie. Astfel, pe fondul jazzului, muzicienii experimenteaza, indraznesc, se provoaca dar, cel mai mult, se bucura impreuna pentru deliciul publicului de fado, blues, ritmuri balcanice, afroamericane sau chiar japoneze. Totul se petrece spontan, fara repetitii, bazanduse doar pe inspiratie, talent si pe improvizatia de moment. Forta pozitiva pe care o generaza jazz-ul si proiectele trupelor tin salile pline de fiecare data.

De-a lungul celor 6 editii, Bucharest International Jazz Competition a capatat reputatia de cel mai puternic concurs international de jazz din Europa de Sud-Est si si-a castigat dreptul de a fi cotat de catre BBC drept unul dintre primele 3 concursuri de jazz din Europa. Pianistul britanic, Wayne Brown, director artistic al evenimentului si presedinte al juriului declara "M-am indragostit de spiritul evenimentului, la Bucuresti ca si la Londra ma simt acasa”.

Sub sloganul "It’s all about live-quality-music!” EUROPAfest 2012 se deruleaza intre 4 si 19 mai, oferind concerte de jazz, blues, pop si clasic cu peste 300 muzicieni din 45 tari. Agenda sa cuprinde: Europe's Day Concert, concerte live de jazz, blues, pop concursuri internationale, jam sessions, workshop-uri, caffe festival, festival's corner si Gala. Agenda completa a festivalului: aici

Biletele se gasesc la Teatrul Odeon. Pret bilet: 26,50 lei/zi, Studenti: 15,90 lei/zi.
Mai multe stiri despre: festivaluri  festivaluri 2012  europafest 2012 
Publicat pe 26 Aprilie 2012 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram