BestMusic.ro » Liste » Cele mai tari farse de 1 aprilie

Cele mai tari farse de 1 aprilie

 
Cele mai tari farse de 1 aprilie

Ideea farselor este una veche in traditia europeana. Sunt mentionate in manuscrise medievale din Anglia, Spania, Franta sau Italia, inca din secolului XIV. Original, perioada farselor era in decembrie; din secolul XVI, gratie introducerii calendarului Gregorian de catre Roma, data a devenit 1 aprilie.

Ce inseamna?

Inca din antichitate, existau anumite date la care rolurile se inversau: stapanii isi serveau sclavii, iar acestia jucau rolul stapanilor pentru cateva ore. In aceeasi idée, europenii medievali se mascau si participau la diverse festivaluri locale unde uitau de regulile stricte ale societatii, pentru cateva ore. Ideea era ca prin inversarea rolurilor sociale, sa indepartezi anormalul din cotidian, in restul anului; e o reminiscenta pagana similara ideii ca detinerea unui atribut al unui dusman sau animal te poate apara de el. Nu in ultimul rand, era o metoda excelenta de defulare intr-o societate altfel extrem de stricta. In timp, ideea de baza s-a diluat, iar farsele au inceput sa devina tot mai elaborate. Pacaleala in forma de astazi nu este chiar asa de moderna, totusi; in secolul XVI, londonezii au fost pacaliti sa vina la Turnul Londrei, ca sa vada lei imbaiati.

Acum, ca stii ce se intampla astazi si cum a debutat asta, fii pe faza. Gandeste-te de doua ori la tot ce afli astazi, iar pentru ceva inspiratie, arunca un ochi in dreapta sa vezi unele dintre farsele tari care s-au facut in lume, de-a lungul timpului.

 Mai multe stiri despre: farse  1 aprilie  pacaleli  pacaleala de 1 aprilie 
Publicat pe 01 Aprilie 2013 , de Ioana Turcu

Adauga un comentariu