BestMusic.ro » Stiri » Publicul acorda premiul de popularitate la Festivalul „Mamaia Copiilor”

Publicul acorda premiul de popularitate la Festivalul „Mamaia Copiilor”

Publicul acorda premiul de popularitate la Festivalul „Mamaia Copiilor”

TVR 3 transmite in direct, de joi pana duminica (5-8 iulie), cea de-a XII-a editie a Festivalului National de Creatie si Interpretare "Mamaia Copiilor”.

Cele mai importante seri din concurs, cele de sambata si de duminica, vor fi transmise in direct si pe TVR 1. Ca in fiecare an, festivalul cuprinde doua concursuri – cel de interpretare si cel de creatie.

Una dintre noutatile acestei editii o reprezinta "Premiul de popularitate”, desemnat prin votul telespectatorilor. Acestia isi pot vota favoritii trimitand un SMS la 1381 (tarif 0,5€, TVA inclus, valabil in toate retelele de telefonie mobila), care sa contina numarul de intrare in concurs (de la 01 la 70) a interpretilor preferati. Startul votului se da joi, la ora 20.10, imediat dupa inceperea Festivalului, publicul putand sa-si exprime optiunile pana duminica, 8 iulie, la ora 12.00. "Premiul de popularitate” va fi castigat de interpretul care va primi cele mai multe voturi din partea telespectatorilor.

La concursul de interpretare vom vedea interpreti individuali, impartiti la aceasta editie in patru grupe de varsta – pentru prima oara, grupa de 16-18 ani poate concura la Festivalul Mamaia destinat interpretilor adulti – dar si grupuri, impartite in doua categorii, in functie de numarul de membri (3-5 membri, respectiv 6-20 de membri). Prezentatorii evenimentului sunt deja consacratii Alexandra Ruge si Andi Juganaru, carora li se alatura Iasmina Saraj, cunoscuta publicului TVR de la emisiunea Televiziunea copiilor, realizata de Titus Munteanu.

Editia din acest an va aduce in fata publicului, pe langa concursul propriu-zis, si cateva momente speciale ale unor trupe de copii dansatori care au obtinut premii importante la competitii internationale: trio-ul de step Bim Bam Bum, care a adus acasa medalia de aur, la categoria "Mini” de la Campionatul Mondial de Dans ESDU 2012 (ESDU DANCESTAR World Dance Masters 2012), organizat de European Dance Union in Croatia; trupa Bim Bam Step, care a obtinut locul al doilea, in acelasi campionat, la categoria "Copii”; trupa de balet ATTITUDine, proaspat intoarsa de la Dance World Cup 2012, organizata in Austria; prologul si finalul Festivalului, precum si cea mai mare parte a ilustratiilor coregrafice ale pieselor din concurs apartin trupei de dans Dinamic, ocupanta primului loc la ESDU 2012, sectiunea "Dansuri traditionale”.

Mai multe informatii despre interpreti, ordinea de intrare in concurs, piesele inscrise, regulament etc. aflati de pe site-ul oficial al festivalului, http://www.mamaiacopiilor.ro/.
Mai multe stiri despre: festivaluri 2012  festivalul mamaia copiilor 
Publicat pe 04 Iulie 2012 , de Cosmin I.

Adauga un comentariu