BestMusic.ro » Liste » Filme de Halloween: 10 horror-uri de vazut

Filme de Halloween: 10 horror-uri de vazut

 

Majoritatea sarbatorilor americane si-au facut de multi ani, deja, loc in sufletul romanilor. De la celebrul Valentinne's Day la Halloween, romanii sunt atrasi de modul in care americanii stiu sa se bucure. Daca tot il sarbatorim, poate ar fi bine sa stim ca Halloween este, la origine, o sarbatoare pagana, desemnata sa marcheze ziua recoltei.

O data cu crestinarea celtilor, a devenit sarbatoarea sfinitilor, martirilor si mortilor. Ca si in cazul altor sarbatori anterioare crestinismului, reminiscentele pagane - dovleacul, de exemplu - au ramas mai departe in recuzita sarbatorii, chiar daca rolul initial este demult uitat. In cazul de fata, combinatia dintre recolta pamantului si comemorarea mortilor ne da dovleacul malefic, dar si costumele pe care pustii de peste ocean le poarta de 31 octombrie.

Un alt ingredient absolut necesar Holloween-ului sunt filmele de groaza. Arunca un ochi in dreapta si vezi cele mai potrivite filme pentru Halloween.


 Mai multe stiri despre: halloween  filme  halloween 2013 
Publicat pe 29 Octombrie 2013 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram