BestMusic.ro » Stiri » Finala Europa League: Athletic Bilbao - Atletico Madrid (asculta imnurile)

Finala Europa League: Athletic Bilbao - Atletico Madrid (asculta imnurile)


Si noi ne pregatim pentru finala Europa League din aceasta seara care a acaparat parca tot ce se intampla in Bucuresti. De altfel birourile noastre sunt chiar langa Arena Nationala, asa ca nu va mai povestim ce aventura a fost ajunsul azi dimineata; sa vedem cum mai plecam :)

In orice caz, ce fel mai bun de a ne pregati pentru o seara de fotbal de inalta clasa decat sa ascultam imnurile ce vor rasuna in incinta Arenei Nationale? Acestea vor fi in numar de trei: Imnul UEFA Europa League, imnul echipei Athletic Bilbao si imnul echipei Atletico Madrid. Hai sa vedem cum suna fiecare si care e istoria din spatele lor!

Imnul UEFA Europa League

Acest imn dateaza din 2009 si a fost inregistrat sub bagheta compozitorului Yohann Zveig. Acest imn trebuie difuzat inainte de fiecare meci Europa League si in incinta stadioanelor unde are loc un asemenea eveniment. Compozitorul Zveig spera ca acest imn sa ajunga la fel de popular si usor de recunoscut ca imnul UEFA Champions League. Voua cum vi se pare, are sanse?

Imnul echipei Athletic Bilbao

Imnul a fost compus de Carmelo Bernaola in 1982. El avea permisiunea sa inceapa ceva nou de la zero, dar a preferat sa se inspire din istoria alb-rosilor si sa adapteze si sa combine mai multe cantece care existau deja. Versurile sunt opera lui Anton Zubikarai si sunt in intregime in limba basca, la instructiunile stricte ale lui Bernaola.

Imnul echipei Atletico Madrid

Imnul dateaza din 1974, opera compozitorilor Jose Aguilar Granados si Angel Curras Garcia. De-a lungul istoriei a cunoscut mai multe variante, fiind interpretat de mai multi artisti sub bagheta mai multor dirijori.
Mai multe stiri despre: finala Europa League  imnuri fotbal 
Publicat pe 09 Mai 2012 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram