BestMusic.ro » Stiri » Creatorul supershowului Fire of Anatolia: de ziua Turciei, 3 lucruri care te vor face sa te simti turc

Creatorul supershowului Fire of Anatolia: de ziua Turciei, 3 lucruri care te vor face sa te simti turc

Creatorul supershowului Fire of Anatolia: de ziua Turciei, 3 lucruri care te vor face sa te simti turc

Turcia isi sarbatoreste astazi ziua nationala: au trecut 90 de ani de la proclamarea Republicii Turce in 1923. Originile Turciei moderne incep odata cu sosirea triburilor turce in Anatolia, in secolul XI. Creatorul supershowului Fire of Anatolia, Mustafa Erdogan, transmite cu acest prilej un mesaj aniversar conationalior sai din Romania - conform ultimelor statistici oficiale din 2012, in tara noastra traiesc aproape 30 000 de turci. Dansatorii de la Fire of Anatolia, una din cele mai mari si mai cunoscute companii de dans din lume, revin la Bucuresti pe 6 decembrie la Sala Palatului cu superpoductia ce poarta numele companiei.

Cumhuriyet Bayram este un moment de celebrare pentru cei aprope 30 000 de turci ce traiesc in Romania. Mustafa Erdogan, creatorul supershowului Fire of Anatolia, le transmite un mesaj de la multi ani conationalilor sai: "Mi-as dori ca miscarea noastra de independenta si spiritul de intelegere contemporan sa fie un examplu pentru intreaga lume!”. Erdogan mai spune ca, pentru el, esenta sufletului turc impleteste trei elemente definitorii: spiritul de disciplina, determinarea si pasiunea pentru succes. O dovedeste din plin cu spectacolul cu care va reveni in decembrie in Capitala: Fire of Anatolia este un un spectacol fabulos, ce figureaza in Cartea Recordurilor cu doua performante - cel mai rapid dans, cu 241 de pasi pe minut, si cea mai mare audienta, 400 000 de persoane (Eregli, Turcia). Un proiect unic, care-si trage seva din mitologia si cultura anatoliana, Fire of Anatolia poarta un mesaj universal de pace, despre dragoste si lumina. O intanire intre culturi, un regal coregrafic ce combina dansul traditional cu cel modern, precum si cu alte discipline coregrafice, cu peste 3000 de figuri de dans executate impecabil de 55 de dansatori, muzica, stralucire, lumina, culoare, 1000 de costume elaborate, creionand intr-o cheie moderna folclorul si dansul popular din toate regiunile Turciei. Costumele din Fire of Anatolia au primit premiul Fashion TV in 2008 pentru ”Cel mai bun design”.

Dansatorii de la Fire of Anatolia au monopolizat scena in fata unor audiente uriase, la evenimente grandioase precum Festivalul Eurovision (Turcia - 2004), Cursa de Formula 1 (Turcia - 2005), Jocurile Olimpice pentru Tineret (Turcia - 2011), Cursa de Formula 1 (Bahrain - 2008) Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), Expozitia de Turism de la Hanovra (2010) si Expozitia de Turism din China (2010).

Pe 6 decembrie, accesul in sala va fi permis incepand cu ora 19.00, iar spectacolul va incepe la ora 20.00. Biletele sunt disponibile la preturile de 80, 100, 120, 160, 200, 260 si 300 de lei, in functie de distanta fata de scena. Tichetele se pot cumpara online pe www.eventim.ro, sau prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Carturesti). Biletele pot fi achizitionate si in doua rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polona nr. 15.
Mai multe stiri despre: spectacole 2013 
Publicat pe 29 Octombrie 2013 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram