BestMusic.ro » Stiri » Fostul solist Sex Pistols, Johnny Rotten, doreste sa participe la Eurovision 2023

Fostul solist Sex Pistols, Johnny Rotten, doreste sa participe la Eurovision 2023


Fostul solist al trupei Sex Pistols, John Joseph Lyndon (Johnny Rotten) isi doreste sa concureze la Eurovision 2023, din partea Irlandei.

Unul dintre cei mai cunoscuti solisti din istoria muzicii punk rock, John Lydon- fostul solist Sex Pistols, a declarat ca vrea sa participe la Eurovision, dar nu ca reprezentant al Marii Britanii, ci al Irlandei.

Dupa ce a plecat din Sex Pistols in urma cu mai multi ani, Johnny si-a format propria trupa, Public Image Ltd (PiL). Artistul si-a pastrat imaginea de bad boy de-a lungul deceniilor, dand interviuri controversate, pozitionandu-se pro Brexit, fiind contra imigrantilor, fiind uneori misogin in interviuri, dar in mod bizar fiind foarte respectuos cu Regina dupa moartea sa.

Johnny s-a inscris la preselectia Eurovision 2023 cu o piesa a trupei Public Image Ltd, intitulata "Hawaii". Piesa este gandita ca fiind o scrisoare de dragoste pentru sotia sa, Nora, care are Alzheimer. Cei doi sunt impreuna de aproape 50 de ani, iar John isi ingrijeste sotia cu multa dragoste. Public Image Ltd este pe lista pentru a reprezenta Irlanda (alaturi de alti artisti). Irlanda are o semnificatie puternica pentru artist, aceasta fiind tara unde s-au nascut parintii sai.

In 2023 Marea Britanie va gazdui Eurovision, deoarece, din pacate, razboiul din Ucraina nu permite organizarea acestui eveniment.

Johnny Rotten are acum 66 de ani si dedica piesa tuturor celor care trec prin vremuri grele "alaturi de persoane de care le pasa cel mai mult".

In data de 3 februarie 2023 are loc finala selectiei pentru Eurovision in Irlanda. Eurovision Song Contest va avea loc la Liverpool pe 13 mai. Mai jos puteti asculta piesa inscrisa in competitie, semnata Public Image Ltd.
Publicat pe 13 Ianuarie 2023 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram