BestMusic.ro » Stiri »   Guitar Meeting reuneste chitaristii in weekend, la Muzeul Astra. Mari artisti rock si folk se alatura festivalului: Bucovina, Cargo, Mircea Vintila si Trooper  

  Guitar Meeting reuneste chitaristii in weekend, la Muzeul Astra. Mari artisti rock si folk se alatura festivalului: Bucovina, Cargo, Mircea Vintila si Trooper
 

  Guitar Meeting reuneste chitaristii in weekend, la Muzeul Astra. Mari artisti rock si folk se alatura festivalului: Bucovina, Cargo, Mircea Vintila si Trooper
 

La finalul saptamanii, in perioada 17-19 septembrie 2021, Sibiul va deveni din nou orasul chitaristilor. Guitar Meeting ajunge la cea de-a saptea editie intr-o locatie noua, aflata in mijlocul naturii - Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului.

Sute de chitaristi vor canta in acelasi timp la Concertul Manifest, iar publicul se poate bucura de concerte live sustinute de Bucovina, Cargo si trupe tinere, dar si de un program bogat de activitati ce pun in centru spiritul rock.

Guitar Meeting - o experienta culturala

In acest an, prin tema editiei "Experience”, organizatorii incurajeaza chitaristii sa iasa din multime si sa se faca auziti prin sunetele de chitara, in cadrul Concertului Manifest - cel mai spectaculos si emotionant moment al intregului festival, atat pentru participanti, cat si pentru publicul larg. Evenimentul are loc sambata, 18 septembrie 2021, incepand cu ora 17:00, in spatiul autentic si nostalgic al Muzeului Astra din Sibiu.

In cadrul marelui concert, sute de chitaristi vor canta in acelasi timp un playlist format din 17 piese folk-rock, romanesti si internationale, multe dintre ele fiind interpretate chiar impreuna cu autorii acestora.

Pentru prima data la Guitar Meeting, membrii trupei Bucovina vor urca pe scena pentru a canta bine-cunoscutele piese "Straja” si "Spune tu vant” alaturi de participanti, iar trupa Cargo va da tonul unor momente muzicale cu adevarat speciale, dedicate pieselor "Romanie te strig” si "Zi de Zi”. Si-au mai anuntat prezenta la eveniment membrii Trooper, foarte iubiti de publicul rock din Sibiu si cunoscutul artist Mircea Vintila, cu totii impresionati de amploarea si emotia transmisa de editiile trecute ale Concertului Manifest.

Alaturi de ei, vor mai participa o serie de artisti locali, prieteni ai festivalului, printre care Sofia Murarus, Adrian "Moldo” Moldovan, Florin Thomits si Catalin Onetiu la voce, respectiv band-ul format din Ilie "Manole” Vlad - chitara, Dragos Zaplitnei - bass, Tinel Muresan - toba, Haris Muresan - toba. Cu totii vor pune in scena alte piese cunoscute din playlist-ul editiei: instrumentalul Game of Thrones, "Another brick in the wall" de Pink Floyd, "Let it be" / "Hey Jude" semnate The Beatles sau colajul "I want to break free" / "We will rock you" din repetoriul Queen.

Pentru cele 2 ore de spectacol, chitaristii au inceput repetitiile acum cateva cateva luni, imediat dupa ce a fost anuntat playlist-ul oficial al evenimentului. De altfel, acestia participa cu interes la toate activitatile programului "Pune Mana pe Chitara”, care ii pregatesc gradual pentru maratonul muzical de la Sibiu.

Fiecare piesa din playlist-ul evenimentului este insotita de cate un tutorial video dedicat, in care Ilie "Manole” Vlad, chitarist al trupei Antract si mentor al programului, prezinta o lectie deschisa pentru ca procesul de invatare sa fie mai usor. Toate aceste tutoriale sunt publicate pe canalul de YouTube "Pune Mana pe Chitara” si pot fi urmarite gratuit. De asemenea, chitaristilor le este pus la dispozitie un Kit de chitara, ce include tabulaturile cantecelor si alte informatii relevante.

In plus, toate noutatile si resursele necesare participantilor pot fi gasite pe site-ul www.punemanapechitara.ro si pe aplicatia mobila "Pune Mana pe Chitara”, care se poate descarca gratuit de pe Google Play sau App Store, accesand de pe telefon link-ul punemanapechitara.app.link/instaleaza.

Dincolo de momentul muzical unic, pentru care chitaristii participanti s-au pregatit un an intreg, experienta culturala oferita la festival va fi una complexa. Organizatorii au pregatit un program dens, construit in jurul spiritului rock, de care se poate bucura inclusiv publicul larg din Sibiu si imprejurimi. Vor avea loc concerte, proiectie de film, lansare de carte, ateliere si masterclass-uri de chitara si voce.

Concerte live in aer liber cu Bucovina, Cargo si 5 trupe tinere, printre care sibienii de la Revolver

Vineri, 17 septembrie, de la ora 17:00, Guitar Meeting propune seara Young Revolution - o serie de concerte sustinute de artisti tineri din toata tara, care vor acapara scena din Muzeul Astra si vor experimenta noi sound-uri rock. Din lineup fac parte sibienii de la Revolver (care isi vor lansa, cu aceasta ocazie, albumul de debut - "Revolter”), chitaristul Alex Petrenchi si trupele Dark Rose, Transilvanian Frost si Flaming Skies.

Dupa concertele sustinute de artistii din noul val urmeaza show-ul live al trupei Bucovina, care canta pentru prima data la Guitar Meeting. Sound-ul lor unic in stil folk metal cu influente traditionale se va auzi in locatia Muzeului Astra, incepand cu ora 21:00.

Un alt moment mult asteptat de public este revenirea trupei Cargo in Sibiu, dupa multi ani de la ultimul concert sustinut aici. Sambata, 18 septembrie, artistii aduc rock-ul autentic in aer liber, la Muzeul Astra, incepand cu ora 21:00.

Accesul la toate evenimentele din cadrul Guitar Meeting se face prin achizitionarea unui bilet la Muzeul Astra de la intrarea in locatie sau online (de pe site-ul Muzeului Astra) si este permis, conform reglementarilor in vigoare: exclusiv persoanelor care fac dovada vaccinarii complete, prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR / antigen rapid sau se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 180-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu SARS-CoV-2. Minorii pana la 16 ani sunt exceptati de la prezentarea dovezilor medicale necesare participarii la eveniment si de la verificarea in registrul electronic de vaccinare.

Guitar Meeting este un eveniment organizat de Asociatia Culturala Play si co-finantat de Primaria Municipiului Sibiu, Consiliul Judetean Sibiu si AFCN.
Publicat pe 14 Septembrie 2021 , de BestMusic.ro

Adauga un comentariu