BestMusic.ro » Stiri »   Imagine Dragons a lansat scurtmetrajul "Crushed"

  Imagine Dragons a lansat scurtmetrajul "Crushed"


Imagine Dragons a lansat scurtmetrajul captivant inspirat din viata reala pentru single-ul lor "Crushed”, proiectul fiind realizat pentru a sprijini efortul de ajutor ucrainean, initiat de UNITED24, organizatia fondata de presedintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy.

Regizat de Ty Arnold, "Crushed” spune povestea adevarata a unui baiat de 14 ani pe nume Sasha. Fortele ruse i-au ocupat satul timp de cinci luni pana cand soldatii ucraineni l-au eliberat in cele din urma. Cu toate acestea, conflictul i-a lasat in ruine casa, scoala si cartierul din jur. A supravietuit bombardamentelor doar refugiindu-se intr-un adapost subteran.

Vizualul detaliaza povestea lui incredibila de perseverenta in timp ce trece prin epava. Se termina cu o fotografie fixa a baiatului cu cuvintele: "Si, ca multi altii, Sasha si familia lui spera sa-si reconstruiasca casa. Ei sunt inca aici.”

Ty Arnold si managerul Imagine Dragons, Mac Reynolds, au prezentat recent videoclipul in premiera in timpul summit-ului UNITED24 de la Kiev, Ucraina, pe 5 mai.

Trupa a devenit ambasador UNITED24 la cererea presedintelui Zelenskyy in 2022.

Dan Reynolds a spus: "Povestea lui Sasha este sfasietoare si mai sunt mii de oameni ca el, care au nevoie disperata de ajutor. Chiar si astazi, familia lui nu are electricitate si alte utilitati de baza. Speram ca oamenii vor lua in considerare sa doneze la United24 si sa-si ridice vocea pentru aceasta cauza."

Ty Arnold a spus: "Mi-am petrecut ultima iarna in Ucraina, livrand provizii oamenilor care au nevoie imediata; multi dintre acesti oameni erau inca sub focul direct de artilerie sau eliberati recent de ocupatie. Am fost in contact constant cu trupa despre ceea ce am vazut si mi-au sugerat rapid sa realizez un videoclip care sa surprinda emotia ucrainenilor obisnuiti, care sufera din cauza razboiului. Am imbratisat ideea; Imagine Dragons este foarte implicata in a ajuta Ucraina si am simtit ca aceasta este o oportunitate pentru oameni de a vedea cum acest razboi a afectat vietile. In timpul calatoriilor mele, l-am cunoscut pe Sasha, un baiat care supravietuise luni de zile bombardarii. Recent se intorsese in satul natal, doar pentru a descoperi ca era complet distrus. Acest videoclip surprinde ceea ce a trait Sasha si ceea ce mii de alti ucraineni continua sa experimenteze in fiecare zi.”

Imagine Dragons a mentinut o legatura lunga si sincera cu publicul ucrainean. In 2018, au vizitat pentru prima data Ucraina: biletele la cel mai mare loc de concerte — Stadionul Olimpic din Kiev — s-au vandut in primele zile. Grupul trebuia sa se intoarca pe 3 iunie 2022, dar evenimentul a trebuit sa fie anulat din cauza invaziei ruse. Artistii si-au anulat imediat spectacolul planificat si in Federatia Rusa si au interzis lansarea discografiei lor acolo. In plus, trupa americana a sustinut Ucraina cantand la teletonul Salvati Ucraina, iar in turneul european de anul acesta, solistul grupului, Dan Reynolds, a fost rar vazut fara steagul ucrainean, dedicand melodii tarii.

Melodia "Crushed" este inclusa pe albumul "Mercury Acts 1 And 2" si o puteti gasi aici si viziona mai jos in articol.

Nu uitati ca intre 3 si 6 august aveti ocazia sa ii vedeti pe Imagine Dragons live la Untold 2023 la Cluj Napoca. Bilete pentru eveniment regasiti aici.
Publicat pe 12 Mai 2023 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram