BestMusic.ro » Stiri »  "In inima marii” este filmului numarul unu In box office-ul romanesc

 "In inima marii” este filmului numarul unu In box office-ul romanesc


Dupa weekend-ul de lansare, filmul regizat de Ron Howard, ,,In inima marii” conduce box office-ul romanesc cu Incasari In valoare de 573.992 lei, fiind vizionat de 26.192 spectatori.

Productia Warner Bros. Pictures este urmata In clasamentul veniturilor cinematografice de comedia ,,Haos de Craciun” care a cumulat un total de 331.865 lei si 17.302 admisii, un film de asemenea distribuit pe marile ecrane de Freeman Entertainment, compania care a lansat In Romania si aventura ,,In inima marii”.

Pozitia a treia a box office-ului este revendicata de filmul ,,Podul spionilor” care a generat In urma acestui weekend 263.905 lei si o cifra de 12.487 spectatori.

Fiind lansat In 4 decembrie pe marile ecrane, filmul "In inima marii” reprezinta o ecranizare a best-sellerului omonim semnat de Nathaniel Philbrick despre expeditia vaporului Essex. Dezastrul maritim real l-a inspirat pe Herman Melville sa scrie "Moby-Dick”. Insa cartea nu relateaza decat jumatate din poveste.

In iarna anului 1820, ambarcatiunea Essex este atacata si distrusa de o balena uriasa cu o vointa distrugatoare, aparent rationala. "In inima marii”, pe de alta parte, surprinde dezolanta imagine de dupa asalt si lupta pentru salvare a echipajului captiv In mijlocul vastei Intinderi de apa. Cei cativa supravietuitori dintr-o barca ating limita imposibilului pentru a ramane In viata. Trecand prin furtuni devastatoare, foamete, panica si disperare, oamenii vor ajunge sa puna la Indoiala propria credinta, moralitatea si chiar valorile umane dupa care se ghideaza. In tot acest timp, capitanul cauta o modalitate de a se ghida In larg si de a-si duce la tarm echipajul. Secundul sau, In schimb, devine obsedat de dorinta de a captura fioroasa balena.

Filmul "In inima marii” reuneste o distributie de exceptie din care fac parte Chris Hemsworth ("Razbunatorii”, "Rush: rivalitate si adrenalina”) In rolul ofiterului secund Owen Chase, Benjamin Walker ca neexperimentatul capitan George Pollard ("Abraham Lincoln: Vanator de vampiri”), Cillian Murphy ("Cavalerul Negru: Legenda renaste”) In rolul secundului Matthew Joy si Ben Whishaw ("007: Coordonata Skyfall”) In rolul scriitorului Herman Melville, ale carui investigatii readuc povestea la viata 30 de ani mai tarziu.

Tom Holland ("Paradisul spulberat”) joaca rolul tanarului Tom Nickerson, iar Brendan Gleeson ("Edge of Tomorrow: Prizonier In timp”) interpreteaza acelasi personaj cu 30 de ani mai In varsta. Actorul spaniol Jordi Molla ("Riddick”) este capitanul vaporului Arhimede care Incearca sa Il avertizeze pe George de pericolele care Il asteapta.

Howard a regizat filmul dupa un scenariu de Charles Leavitt ("Diamantul sangeriu”), bazat pe o poveste de Leavitt si Rick Jaffa & Amanda Silver ("Planeta Maimutelor: Invazia”) si inspirat de cartea lui Nathaniel Philbrick, castigatorul premiului National Book, sectiunea nonfictiune, In anul 2000.

Filmul este produs de Joe Roth ("Grozavul si Puternicul Oz”), Paula Weinstein ("Diamantul Sangeriu”, "This Is Where I Leave You”), Will Ward, Brian Grazer ("J. Edgar”) si Ron Howard. Producatorii executivi sunt Bruce Berman, Sarah Bradshaw, Palak Patel, Erica Huggins si David Bergstein, cu William M. Connor In calitate de co-producator.

Echipa de creatie din spatele camerelor de filmare este alcatuita din: directorul de imagine castigator al unui premiu Oscar - Anthony Dod Mantle ("Vagabondul milionar”, "Rush: rivalitate si adrenalina”), scenograful Mark Tildesley ("Wikileaks: A cincea putere In stat”), editorii premiati cu Oscar Mike Hill ("Apollo 13”, "Rush: rivalitate si adrenalina”) si Dan Hanley ("Apollo 13”), designerul de costume Julian Day ("Rush: rivalitate si adrenalina”) si compozitorul Roque Banos ("Cartea mortilor”).

Warner Bros. Pictures, In asociere cu Village Roadshow Pictures, prezinta "In inima marii”, un film regizat de Ron Howard, o productie COTT Production-Enelmar Productions, co-productie A.I.E. si o productie Roth Films/ Spring Creek/ Imagine Entertainment Production, In asociere cu Kia Jam.

"In inima marii” a avut premiera pe marile ecrane din tara pe 4 decembrie si este disponibil In format 3D, Dobly Atmos si 4DX.
Mai multe stiri despre: filme  box office  going out 
Publicat pe 08 Decembrie 2015 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram