BestMusic.ro » Stiri » Incepand din aceasta vara toate lansarile de materiale noi vor avea loc in aceeasi zi la nivel global 

Incepand din aceasta vara toate lansarile de materiale noi vor avea loc in aceeasi zi la nivel global 


Aceasta initiativa este menita pentru a combate piratarea si pentru a le permite artistilor o promovarea mult mai buna in social media. Vinerea, va fi acea zi din saptamana in care artistii isi vor lansa materiale noi. Astfel ca vinerea va deveni noua marti. IFPI (International Federation of the Phonographic Industry) a anuntat ca noul plan va fi pus in aplicare incepand cu vara acestui an.

Organizatia spera ca aceasta miscare sa aduca beneficii indistriei muzicale, de vreme ce va reduce piratarea si va permite artistilor sa isi promoveze mult mai bine materialele prin intermediul social media. Decizia a fost luata anul trecut, dupa ce IFPI s-a consultat cu artistii, uniuni, label-uri si retaileri. Dar nu in ultimul rand cu cei care consuma muzica. Ei au spus ca in zilele de vineri si sambata oamenii sunt mult mai interesati sa cumpere muzica noua.

15 ani au trecut pentru ca o astfel de decizie sa fie luata. Dupa aproximativ doua decenii in care industria muzicala a suferit din cauza pirateriei si a streaming-ului online, in sfarsit se va aplica un plan care a fost indelung asteptat. The Music Association, o organizatie care reprezinta retailerii din U.S, Spotify, Rdio si alte magazine internationale de muzica vor sprijini aceasta initiativa.

Frances Moore, CEO IFPI a declarat: "Fanii muzicii traiesc astazi intr-o lume digitala. Dragostea lor pentru muzica nu cunoaste granite tertoriale. Ei vor muzica arunci cand este disponibila pe Internet - nu cand este valabila in tara lor. O zi destinata lansarii la nivel global pune capat frustrarii de a nu fi capabil sa accesezi muzica noua in tara ta, atunci cand ea este disponibila in alte tari."

Dar se pare ca nu toata lumea este de acord cu acest lucru. Martin Mills care este la conducerea Beggars Group (un label indie britanic) a spus pentru The Guardian ca aceasta miscare va afecta label-uri independente.

"Ma uimeste faptul ca marile label-uri nu isi asculta consumatorii, interfata lor cu fanii artistilor. Ma tem ca totul este o sarada si ca liderii de piata au vrut intodeauna sa faca acest lucru. Ma tem ca aceasta miscare va conduce catre o piata in care mainstream-ul va domina si nisa, care poate fi mainstream-ul de maine va fi marginalizata. Imi este teama de faptul ca 'cei putini' isi vor mentine pozitia dominanta - si asta este exact ceea ce se intentioneaza."
Mai multe stiri despre: muzica noua  lansari albume  muzica 
Publicat pe 09 Aprilie 2015 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram