BestMusic.ro » Stiri » Incepe a VI-a editie a "Concursului International de Dirijat Jeunesses Musicales Bucuresti” 

Incepe a VI-a editie a "Concursului International de Dirijat Jeunesses Musicales Bucuresti” 

Incepe a VI-a editie a "Concursului International de Dirijat Jeunesses Musicales Bucuresti” 

ELITE ART Club UNESCO va invita sa participati la un eveniment dedicat presei, ce anunta deschiderea "Concursul International de Dirijat Jeunesses Musicales Bucureaati”, ajuns in 2015 la cea de-a VI-a editie. Evenimentul va avea loc in data de 22 septembrie 2015, incepand cu ora 13:30 aai se va desfaaaura in Sala Mica a Ateneului Roman.

Ca in fiecare an, "Concursul International de Dirijat Jeunesses Musicales Bucureaati” va avea loc la Ateneul Roman, perioada de desfaaaurare a editiei a VI-a fiind 22 - 26 septembrie 2015.

Concursul International de Dirijat Jeunesses Musicales Bucureaati in Romania constituie un exemplu de buna practica, care a demonstrat sustenabilitate, creaatere aai dezvoltare exponentiala inca de la prima sa editie, din 2010, atat ca numar de participanti, cat aai ca diversitate aai experienta.

Concursul este dedicat tinerilor dirijori de toate nationalitatile, avand varsta pana in 35 de ani. in urma analizei dosarelor, juriul, format din 7 personalitati marcante ale vietii muzicale mondiale, a ales 50 de concurenti pentru etapa I. aai in acest an concursul reuneaate reprezentanti de pe 5 continente, remarcandu-se prin interesul suscitat la nivel global. Lista completa a admiaailor poate fi consultata pe site-ul proiectului: www.bucharestcompetition.ro.

Cei 50 de concurenti vor trebui sa parcurga patru etape eliminatorii in urma carora doar trei dintre ei vor reuaai sa ajunga in etapa finala. Etapa finala a concursului va avea loc pe data de 26 septembrie 2015, cand cei 3 finalisti vor dirija un Concert de Gala in Sala Mare a Ateneului Roman, la pupitrul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii George Enescu din Bucureaati.

Concertul va incepe la ora 19.00 si are ca invitat special in cadrul Galei - pe admirabila Adela Liculescu, pianista care in 2014 a caaatigat premiul pentru cel mai bine clasat participant roman din cadrul Concursului International George Enescu. (http://festivalenescu.ro/pianista-adela-liculescu-premiata-la-concursul-enescu-inrepreteaza-rahmaninov-chopin-si-schumann-in-cadrul-concursului-international-de-dirijat-jeunesses-musicales/ ).

Intrarea la Concertul de Gala de pe data de 26 septembrie este libera, pe baza unei invitatii care poate fi obtinuta gratuit la adresa info@eliteart.org sau la numarul de telefon 0748100278.

La finalul concertului juriul va acorda 3 premii pentru implicarea artistica aai pentru a incuraja dezvoltarea tinerilor finaliaati: Premiul I (2500 euro),

Premiul II (2000 euro), Premiul III (1500 euro). Un premiu special in valoare de 1000 de euro, va fi acordat de juriu pentru cel mai bine clasat participant roman. De asemenea, juriul va oferi drept premii angajamente la pupitrul Orchestrelor Filarmonica din Craiova, Timiaaoara, Sibiu, Iaaai aai Kielce (Polonia).

Concurentii acceptati in prima etapa a concursului vor fi evaluati de un juriu format din 7 personalitati ale vietii muzicale contemporane din Romania si din strainatate: Mark Stringer (SUA – preaaedintele juriului), Sigmund Thorp (Norvegia), Jacek Rogala (Polonia), Horia Andreescu, Nicolae Licaret, Bujor Prelipcean aai Gheorghe Costin – Romania.

Evenimentul este organizat de Asociatia ELITE ART Club UNESCO - reprezentant exclusiv in Romania a Jeunesses Musicales International - aai este finantat prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014, in cadrul Programului PA17/RO13 "Promovarea diversitaii in cultura si arta in cadrul patrimoniului cultural european”.

Bucharest Competition – Jeunesses Musicales Romania - http://www.bucharestcompetition.ro/

2014 - https://www.youtube.com/watch?v=xYCSD1vtBnw

2013 - https://www.youtube.com/watch?v=shf87lbMdDU

Sponsor: La Fantana

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Senso TV, Metropotam, Oraaaul meu, Calendar evenimente, Observator Cultural, Cariere, Port.ro, Art Out, BestMusic, Avatar Media Project, Way Media, Onlinegallerz.ro, Business Woman, Fundatia PRO Patrimonio,

Persoana de contact pentru relaia cu presa:

Costin Grigore 0742 355 775, email info@eliteart.org.
Mai multe stiri despre: concursuri talente 
Publicat pe 19 Septembrie 2015 de BestMusic.ro