BestMusic.ro » Stiri » Industria Muzicala Explicata – primul curs pentru artisti consacrati si debutanti in muzica

Industria Muzicala Explicata – primul curs pentru artisti consacrati si debutanti in muzica

Industria Muzicala Explicata – primul curs pentru artisti consacrati si debutanti in muzica

Nu mai e niciun secret faptul ca industria muzicala din Romania se afla intr-o permanenta schimbare, insa nu toti cei care intra in aceasta lume stiu exact la ce sa se astepte.

Tocmai din dorinta de a le deschide ochii si de a-i face sa-si cunoasca drepturile pe care le au, dar si obligatiile ca viitori artisti (sau manageri/agenti de artisti) de succes, Anca Lupes, "profesoara vedetelor”, pune la dispozitie cursul "Industria Muzicala Explicata”, la finalul caruia, participantii vor sti din cine este formata echipa unui artist, cui se adreseaza prin muzica lor, de unde castiga bani si cum ar trebui sa se promoveze un artist in functie de obiectivele pe care le are etc.

Cursul "Industria Muzicala Explicata” se afla la cea de-a treia editie, primele doua reunind oameni de radio, agenti de booking, specialisti in comunicare, manageri de trupe, producatori muzicali, instrumentisti si artisti consacrati. Avandu-i ca invitati speciali pe Edi Petrosel (Holograf), respectiv Cornel Ilie (Vunk), acestia au interactionat cu cursantii, impartasindu-le din experienta lor de scena, dar si din subtilitatile de negociere a contractelor artistice.

Editia a treia a cursului se va desfasura in zilele 15, 16, 17 si 22, 23, 24 septembrie, intre orele 17:00 si 21:00 si costa de la 450 pana la 490 lei, in functie de data rezervarii unui loc.

La editiile anterioare au participat in calitate de cursanti si nume mai cunoscute din industria muzicala, precum Yanka (artist), Carina Sava (manager VAMA), Cristi Ochiu (manager Forward Agency), Tiberiu Albu (castigator Vocea Romaniei), Dan Fintescu (Partydul Kiss FM), Andrei Chermeleu (artist Colors In Stereo), Vlad Dulea (solist trupa Atelier) etc.

O parte dintre ei si-au aratat satisfactia de a fi participat la acest curs, marturisind:

Yanka (artist, cursant IME): "Este o mare nevoie ca informatiile pe care le detinem sau le capatam sa fie cumva adunate, organizate si puse in discutie din perspective diferite pentru ca doar astfel putem avea o imagine clara, completa si concreta a ceea ce ne intereseaza. Practic acest curs ma ajuta sa-mi clarific cunostintele si sa-mi dau seama unde ma pozitionez eu ca si artist, compozitor si mai ales ce am de facut fara sa mai am senzatie ca umblu in lumea asta ca prin bezna!”

Carina Sava (manager VAMA, cursant IME): "Una dintre problemele scolii in Romania este faptul ca de cele mai multe ori e total rupta de realitatea practica. Pana si cartile de PR si advertising recomandate de profesorii de la scoala erau pur teoretice si foarte diferite de cartile pe care le recomandau pe bloguri sau prin revistele de specilitate cei care chiar lucrau in agentii. Daca lucrezi, insa, in industria muzicala nu prea ai de unde sa inveti partea teoretica. inveti numai din practica, din experienta, din dat cu capul de pereti. Citesti carti (de afara, ca la noi nu sunt), faci cursuri si masterate online (tot de afara), citesti multe site-uri si reviste si incepi sa intelegi. Dar tot raman goluri pentru ca realitatea din UK sau SUA nu are nicio legatura cu realitatea din Romania. Nu toate problemele lor sunt si problemele noastre si invers, plus ca vorbim despre legislatii diferite. De asta mi se pare atat de util cursul organizat de Anca Lupes: pentru ca pleaca de la teoria de afara, dar aplica totul pe cazurile si legislatia din Romania incat informatia devine relevanta si utila indiferent ca ai cat de cat experienta in industria muzicala sau esti la inceput de drum.”

Pentru mai multe detalii si inscrieri, accesati pagina de FB a cursului:

https://www.facebook.com/CursIndustriaMuzicalaExplicata?fref=ts

ANCA LUPEs este unul dintre cei mai experimentati profesionisti din industria muzicala romaneasca. Cel mai important avantaj al sau este faptul ca de-a lungul carierei a activat in aproape toate domeniile acestei industrii: mass media (presa, radio, TV), organizare de evenimente, case de discuri, agentii de management si booking. in 2009 a devenit primul absolvent din Romania al cursurilor de Master In Music Business la prestigioasa Berklee College of Music (Boston, USA).
Mai multe stiri despre: cursuri de muzica 
Publicat pe 18 August 2015 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram