BestMusic.ro » Stiri »  Inscrierile continua pentru Selectia Nationala Eurovision 2023

 Inscrierile continua pentru Selectia Nationala Eurovision 2023


19 decembrie este ziua in care aflam rezultatele Preselectiei Eurovision 2023. Sesiunea de inscrieri pentru Selectia Nationala Eurovision 2023 – deschisa de televiziunea publica pe 14 noiembrie a.c – este in plin proces de desfasurare si continua pana pe 11 decembrie 2022.

Compozitorii – romani si/sau straini - pot aplica cu piese originale, in prima auditie. Melodiile pot avea sau nu interpret, demers ce reprezinta o noutate a acestei editii. In cazul inscrierii unei piese fara intepret (cu interpret "de studio"), interpretul care va intra in concurs va fi propus de echipa Eurovision Romania si ales de comun acord cu autorul/autorii melodiei.

Reiteram faptul ca toate informatiile privind modalitatea de inscriere si de organizare a competitiei, precum si regulile/conditiile de participare la concurs sunt disponibile in Regulamentul Selectiei Nationale, care poate fi accesat aici.

Dupa incheierea perioadei de inscrieri, cele 12 piese finaliste selectate vor fi alese de membrii juriului preselectiei.

Castigatorul – reprezentant al Romaniei la competitia internationala ESC 2023 – va fi ales pe data de 11 februarie 2023, exclusiv prin votul publicului, in cadrul unui show realizat si difuzat in direct de Televiziunea Romana.

Despre Eurovision:

Editia din 2023 a concursului Eurovision va avea loc in Marea Britanie, care va organiza evenimentul in numele Ucrainei, din cauza razboiului declansat de Rusia. Evenimentul va avea loc la Liverpool Arena si va consta in doua semifinale, transmise in direct pe 9 si 11 mai, si o finala, pe 13 mai 2023.

Eurovision Song Contest este cea mai importanta competitie muzicala internationala, organizata de EBU - cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa.

European Song Contest (ESC) se desfasoara in fiecare an, incepand din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume, fiind transmis atat in Europa, cat si in Australia, Asia si Statele Unite.

Televiziunea Romana este organizatoarea Selectiei Nationale si participa la competitia europeana din anul 1993.

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006).

Pentru alte informatii, va rugam sa transmiteti solicitarile dumneavoastra la: eurovision.romania@tvr.ro.
Publicat pe 18 Noiembrie 2022 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram