BestMusic.ro » Kaiser Chiefs » Interviu Ricky Wilson

Interviu Ricky Wilson


Inainte de concertul pe care trupa Kaiser Chiefs il va sustine la BESTFEST 2008, BestMusic a stat de vorba prin telefon cu vocalul trupei - Ricky Wilson. Iata mai jos transcrierea discutiei.

Bestmusic: Salut

Ricky Wilson: Salut

B: Ati luat nastere ca trupa in 1997, insa albumul de debut a aparut abia in 2004? De ce o perioada atat de lunga pana la aparitia primului album?

R. W.: In `97 m-am alaturat unei trupe pentru prima data; nici macar nu se chema Kaiser Chiefs la acea vreme – am luat numele asta in 2003-2004. La inceput nu am luat lucrul asta foarte in serios – a fost mai mult un antrenament. La fel cu David Beckham: a inceput sa joace fotbal prin 1982, insa i-a luat o gramada pana a dat primul gol pentru echipa nationala …

B: Pe primul disc, am avut parte de new wave si punk specific anilor `70, pe cel de al doilea am intalnit un sound apropiat de rock`n`roll. Vreau sa te intreb daca aceasta calatorie inapoi in timp este una placuta si daca exista si ceva `prezent` in ea?

R. W. : Mie personal imi placea mai mult acea lume, desi muzical nu ma simt conectat la acea perioada… Cred insa ca intotdeauna este placut sa privesti inapoi, desi facem muzica care ne place… este un proces natural, nu exista un plan bine pus la punct. Nu incercam sa reactualizam ceva anume

B.: Pentru foarte multe trupe britanice sau europene, un turneu in State este un lucru foarte important. Voi ati intrerupt destul de brusc un astfel de turneu pentru a va intoarce in studio si a inregistra piese noi. Crezi ca ati pierdut ceva?

R.W.: Nu pot spune ca am anulat intregul turneu… Am anulat ultimele patru spectacole, cred – o saptamana sau ceva in genul. Ne-am dorit sa reintram in studio. Este esential sa faci ceea ce este mai important pentru tine. Nu cred ca am pierdut insa ceva anume…

B: In momentul de fata lucrati la cel de al treilea album de studio al vostru? Cum merge treaba? Aveti timp suficient pentru inregistrat, compus si pentru concerte?

R.W: Nu este atat de solicitant pe cat pare. Ne simtim bine facand asta. Chiar daca e vorba de munca, nu avem nici un stres legat de aceasta

B: Ce ne poti spune despre duetul cu Lily Allen de pe noul disc? Am citit ca veti colabora la o piesa.

R. W.: Nu exista o astfel de colaborare. Producatorul nostru (n. r. Mark Ronson) a avut aceasta ideea, ea insa nu s-a materializat. Este un disc Kaiser Chiefs… Imi place Lily Allen, cred ca este extraordinara. Face intr-adevar backing vocal pentru o piesa, insa nu este o colaborare propriu-zisa.

B: Va veti lansa noul album in octombrie, la o saptamana dupa aparitia materialului celor de la Oasis. Nu este un pic riscant? Sau crezi ca nu impartiti acelasi public?

R. W.: Am aflat despre data noastra de lansare dintr-un ziar. Nu cred ca ne afecteaza acest lucru. Ne intereseaza doar aparitia propriului disc.

B: Ce parare ai de scena indie din zilele noastre? Crezi ca exista prea multe trupe care urmeaza acelasi curent?

R. W.: Exista o problema intre casele de discuri si trupe… Trupele sunt obligate sa urmeze cerintele caselor de discuri. Noi ne bucuram ca nu facem parte din aceasta categorie si ca putem face lucrurile dupa cum ne place.

B: Ce se ascunde in spatele `Yours Truly, Angry Mob`?

R. W. : Sincer sa fiu, nimic. Ni s-a parut un titlu bun, atata tot.

B: La ce ar trebui sa se astepte publicul din Romania de la primul vostru concert in aceasta tara?

R.W.: Pentru mine este unul dintre cele mai placute lucruri sa cant pentru un public `virgin`. Este foarte palpitant sa faci ceva in premiera, pentru ca iti aduce aminte de inceputuri. Sunt foarte nerabdator sa cant in Romania.

Publicat pe 30 Iunie 2008 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram