BestMusic.ro » Stiri »  Kendrick Lamar, ABBA si Taylor Swift, artisti Universal Music Group, printre cei mai nominalizati la premiile Grammy 2023

 Kendrick Lamar, ABBA si Taylor Swift, artisti Universal Music Group, printre cei mai nominalizati la premiile Grammy 2023


Kendrick Lamar, ABBA si Taylor Swift primesc multe nominalizari la premiile Grammy 2023, nominalizari care includ: piesa anului, albumul anului, cantecul anului si multe altele. DOMi & JD Beck, Muni Long si Samara Joy sunt nominalizati la categoria cel mai bun artist nou.

Universal Music Group, liderul mondial in divertismentul muzical, a primit astazi nominalizari la Grammy pentru familia sa de artisti, compozitori, case de discuri si parteneri distribuiti care acopera aproape toate categoriile, condusi de Kendrick Lamar (Top Dawg/Interscope), al doilea cel mai nominalizat artist din acest an, care a primit opt nominalizari, inclusiv pentru albumul anului pentru "Mr. Morale & The Big Steppers” si discul si cantecul anului pentru "The Heart Part 5”.

ABBA (Polar Music/Capitol) a primit patru nominalizari: Albumul Anului si Cel mai bun album vocal pop pentru "Voyage”, Inregistrarea anului si cel mai bun duo/grup pop pentru "Don’t Shut Me Down”.

Taylor Swift (Republic) a fost nominalizata pentru cantecul anului pentru "All Too Well (10 Minute Version)”, care a fost, de asemenea, nominalizat pentru cel mai bun videoclip muzical, precum si pentru cel mai bun cantec country pentru "I Bet You Think About Me (Taylor's Version) ) (From the Vault)” si cel mai bun cantec scris pentru media vizuala pentru "Carolina” din Where the Crawdads Sing. Kendrick Lamar este nominalizat, in plus, pentru cel mai bun album rap pentru "Mr. Morale & The Big Steppers”, cea mai buna interpretare rap, cel mai bun videoclip muzical si cel mai bun cantec rap pentru "The Heat Part 5” si cea mai buna interpretare rap melodic pentru "Die Hard”.

DOMi & JD Beck, Muni Long si Samara Joy nominalizati la categoria cel mai bun artist nou. In plus, DOMi si JD Beck au fost nominalizati pentru cel mai bun album instrumental contemporan pentru "Not Tight”, Muni Long a fost nominalizata pentru cea mai buna interpretare R&B si cel mai bun cantec R&B pentru "Hrs & Hrs”, iar Samara Joy a fost nominalizata pentru cel mai bun album vocal jazz pentru "Linger Awhile”.

Premiile Grammy au recunoscut familia de artisti ai UMG in categoriile Cel mai bun album, care acopera mai multe genuri. O nominalizare pentru cel mai bun album rap a fost acordata lui Pusha T (Def Jam) pentru "It's Almost Dry”, nominalizarile pentru cel mai bun album rock pentru "mainstream sellout” de la Machine Gun Kelly (Interscope) si Elvis Costello (Capitol) pentru "Boy Named If”, o nominalizare pentru cel mai bun album reggae lui Sean Paul (Island) pentru "Scorcha” si "The Baylor Project” (Capitol Christian) a fost nominalizat pentru cel mai bun album vocal jazz pentru "The Evening: Live At Apparatus”.

Diana Ross (Decca) a fost nominalizata pentru cel mai bun album vocal pop traditional pentru "Thank You”, "Tank & The Bangas” (Verve Forecast) a fost nominalizat pentru cel mai bun album R&B progresiv pentru "Red Balloon”, "Robert Glasper” (Concord) a fost nominalizat pentru cel mai bun album R&B pentru "Black Radio III”, Norah Jones (Blue Note) a fost nominalizata pentru cel mai bun album pop traditional pentru "I Dream of Christmas”, iar "Madison Cunningham” (Verve Forecast) a fost nominalizata pentru cel mai bun album popular pentru "Revealer”.

Hitkidd si GloRilla (BMLG/Interscope) au primit o nominalizare pentru cea mai buna performanta rap pentru "F.N.F. (Let's Go),” Sam Smith (Capitol) si Kim Petras (Republic) au fost nominalizati pentru cel mai bun duo pop pentru "Unholy”, Post Malone (Republic) a primit o nominalizare pentru cel mai bun duo pop/performanta de grup pentru "I Like You”. Beck (Capitol) a fost nominalizat pentru cea mai buna interpretare rock pentru "Old Man”, iar Florence + The Machine (Republic) a fost nominalizat pentru interpretare de muzica alternativa pentru "King”.

Nominalizarile pentru cea mai buna interpretare metal au fost acordate lui Megadeth (UMe) pentru "We’ll Be Back” si Ghost (Concord) pentru "Call Me Little Sunshine”. Nominalizarile pentru cea mai buna performanta R&B traditionala au fost pentru Babyface (Capitol) pentru "Keeps On Fallin’” si Snoh Aalegra (RocNation) pentru "Do 4 Love”.

Encanto (Disney) a fost nominalizat pentru cea mai buna coloana sonora compilatie pentru media vizuala si cea mai buna coloana sonora pentru media vizuala (inclusiv film si televiziune), iar hitul uluitor "We Don’t Talk about Bruno” a fost nominalizat pentru cel mai bun cantec scris pentru media vizuala. In plus, West Side Story (Disney) a fost nominalizat pentru cea mai buna coloana sonora compilatie pentru Visual Media si "Nobody Like You”, interpretat de Billie Eilish si Finneas O’Connell, de la Turning Red (Disney) a fost nominalizat pentru cel mai bun cantec scris pentru Visual Media.

"No Time To Die” (Coloana sonora originala a filmului) (Decca), "Top Gun: Maverick (Music From The Motion Picture)” (Interscope) si "Succession: Sezonul 3” (Republic) de Hans Zimmer au fost, de asemenea, nominalizate pentru cea mai buna coloana sonora pentru media vizuala. "Hold My Hand”, interpretat de Lady Gaga, din Top Gun: Maverick a fost nominalizat pentru cel mai bun cantec scris pentru Visual Media. Nominalizarile pentru cel mai bun film muzical au fost pentru Our World (Def Jam) de la Justin Bieber si Live At The O2 (Interscope) de la Billie Eilish, in timp ce "Yet To Come” de la BTS (Interscope) a fost nominalizat pentru cel mai bun videoclip muzical.

La categoriile de muzica latina, Sebastian Yatra (UMLE) a fost nominalizat pentru cel mai bun album pop latino pentru "Dharma +”, Daddy Yankee (Republic) a fost nominalizat pentru cel mai bun album Musica Urbana pentru "LEGENDADDY”, Mon Laferte (UMLE) a fost nominalizat pentru cel mai bun album latin rock sau alternativ.

Asculta toate piesele nominalizate aici.
Publicat pe 17 Noiembrie 2022 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram