BestMusic.ro » Stiri »  La TVR 1 incepe „Povestea Cerbului”

 La TVR 1 incepe „Povestea Cerbului”

 La TVR 1 incepe „Povestea Cerbului”

#PrivesteCerbul: la TVR 1 depanam povestile celor 50 de ani de Festival

Ca preambul la Festivalul International Cerbul de Aur 2018, TVR 1 ne spune Povestea Cerbului de Aur, de la cea mai recenta editie a festivalului international de muzica, cea din 2009 si pana la prima, cea din 1968. Din 30 iulie, de luni pana joi, la ora 22.00, la TVR 1 si TVR Moldova si pe TVR International, de la 23.50. Si tot zilnic, la TVR 1, ascultam "Vocile Cerbului de Aur”.

Timp de jumatate de ora, in fiecare seara, de luni pana joi, la TVR 1, prezentatoarea Ioana Voicu si realizatorul Mihai Razus ne lanseaza o propunere de nerefuzat: sa aflam "Povestea Cerbului”, primul si cel mai important festival-concurs international de muzica usoara din Romania. Este o poveste a marilor voci, a interpretilor talentati din intreaga lume, dar si a celebrilor artisti care au cantat cu infinita bucurie pentru publicul din Brasov si pentru telespectatorii TVR.

Seria de emisiuni va fi un "remember" al tuturor editiilor Cerbul de Aur, Povestea curgand nu asa cum ne-am fi asteptat: de la primul la ultimul Cerb, ci invers, de la cea mai recenta editie - cea din 2009, pana la prima editie - cea din 1968. Sa incepem calatoria in timp!

In fiecare seara, telespectatorii vor putea retrai emotiile celor 17 editii realizate de Televiziunea Romana de-a lungul a 50 de ani. Ne amintim si vedem momente amuzante cu prezentatorii, cantam cu marile vedete in recital, aflam ce jurii au acordat note concurentilor fiecarei editii, ne strecuram in culise la Noptile Albe ale Cerbului de Aur si, bineinteles, ii revedem pe scena pe castigatori (imagini, aici: https://bit.ly/2OukkrJ ).

Luni, 30 iulie, din Studioul 4 al TVR, Ioana Voicu ne introduce in "Povestea Cerbului”, apoi, marti, 31 iulie, avem un prim remember – editia din anul 2009 a Festivalului International Cerbul de Aur. A fost anul in care Steve Vai a aratat si la Brasov de ce este considerat unul dintre cei mai buni chitaristi ai lumii.

"Iar cu o seara inainte de startul Festivalului de anul acesta, vom incheia Povestea Cerbului de Aur cu anul 1968, pentru a face legatura cu prima zi a Cerbului de Aur 2018, cand Gala de deschidere va fi un remember... cu artisti care au participat inca de la primele editii la Cerbul de Aur”, spune Mihai Razus.

Tot zilnic, de luni pana joi, avem cinci minute cu "Vocile Cerbului de Aur”. De la orele 9.55, 13.55 si 19.55, filler-ul "Vocile Cerbului de Aur” va anunta "Povestea Cerbului”. Cele mai tari refrene din recitalurile celor 17 editii de poveste se aud si se vad la "Vocile Cerbului de Aur”, la TVR 1 si TVR Moldova si de la 20.55 la TVR International.

In anul Centenarului Romaniei si semicentenarului festivalului, Cerbul de Aur va avea un format special, cu o Gala Aniversara, doua zile de concurs, o Gala a Festivalului si recitaluri ale invitatilor speciali. Festivalul se va incheia cu show-ul Romania Centenar, un spectacol ce va reuni muzica populara traditionala romaneasca si prelucrari de actualitate ale acestui gen muzical.

Evenimentul va fi transmis in direct si in exclusivitate de Televiziunea Romana.

Despre Festivalul International Cerbul de Aur:

Festivalul International Cerbul de Aur a debutat in anul 1968 si a avut 17 editii, ultima dintre acestea fiind organizata in anul 2009. Evenimentul a devenit cel mai mare festival international de muzică organizat in Romania si, in mod traditional, la Brasov.

De-a lungul anilor, acest prestigios festival a gazduit aparitii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow si multi altii.

Prin calitatea actelor artistice prezentate, "Cerbul de Aur” este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci si unul national, spectacolele organizate in cadrul festivalului adunand de un numar impresionant de spectatori si telespectatori din intreaga tara.
Mai multe stiri despre: Cerbul de Aur 
Publicat pe 10 August 2018 , de Elena Paraschiv

Adauga un comentariu