BestMusic.ro » Stiri »   Laura Galea, scolita de profesori care au lucrat cu Rihanna, Tina Turner sau Adele, pregateste primul sau EP  

  Laura Galea, scolita de profesori care au lucrat cu Rihanna, Tina Turner sau Adele, pregateste primul sau EP
 

  Laura Galea, scolita de profesori care au lucrat cu Rihanna, Tina Turner sau Adele, pregateste primul sau EP
 

Dupa mai bine de 11 ani de studii muzicale in Romania si la Londra, Laura Galea a lansat la finele lui 2020 primul sau videoclip, pentru piesa "Nu e”.

Un vis devenit realitate, dupa cum marturiseste tanara artista, pentru care anii de scoala petrecuti la Londra au insemnat o experienta mai mult decat utila pentru activitatea sa de acum.

Laura a absolvit cursurile University of Westminster, specializarea Commercial Music Performance si vorbeste cu mare incantare despre tot ce a invatat acolo.

"Timpul petrecut la facultate si in Londra in general a contribuit la formarea mea ca om, dar si ca muzician. Am avut parte de profesori cu vaste cunostinte in toate domeniile muzicale, de la teorie, la marketing, la live shows. Am avut foarte mare noroc sa am parte de asemenea profesori, toti incercau sa ne ajute sa ne ridicam la cele mai inalte standarde din industria pentru care ne pregateam. Profesorul de muzicologie era un fenomen didactic. Putea sa ne vorbeasca despre muzica romaneasca a anilor 2000, iar imediat dupa trecea la muzica traditionala din Peru si apoi ne explica cum sa producem muzica pe diverse software-uri”, spune Laura.

Iar o intalnire cu adevarat memorabila pentru ea a fost cu cineva din echipa de management a faimoasei Adele, care este si una dintre artistele preferate ale Laurei:

"Fiica unui profesor era in echipa de management a minunatei Adele, pe care o cunoaste o lume intreaga, iar ziua in care a venit sa ne vorbeasca la curs a fost o mare bucurie pentru mine. Am pus o mie de intrebari despre Adele, mi s-a parut o ocazie de neratat sa aflu informatii despre una dintre artistele pe care le admir cel mai mult.”

Rihanna sau Tina Turner nu sunt nume straine de profesorii pe care Laura i-a avut la scoala si de la care a invatat foarte multe. "Unul dintre profesorii din anul al treilea ne-a povestit ca primul sau job a fost sa mearga in turneu cu nimeni alta decat Tina Turner. Cu ce rol? Acela de a canta notele inalte ca backing vocalist. De la acelasi profesor am aflat nivelul industriei de acolo cand ne-a explicat cum a avut noroc ca Rihanna a selectat o piesa la care contribuise si el. "Un hit mondial si mi-am luat o casa imensa in centru Londrei. Work smart!”, ne-a spus el. O alta profesoara fusese parte importanta a Miscarii Punk in anii ‘70 si ea ne-a indemnat sa gandim dincolo de limitele societatii si sa fim perseverenti, chiar daca lumea este uneori rea sau critica”, mai povesteste Laura.

Cu astfel de exemple in fata ochilor, tanara artista recunoaste ca socializarea si schimbul de idei cu profesorii si cu colegii sai de la Londra reprezinta o experienta bogata, din care a invatat despre culturi diferite, stiluri muzicale si mai diferite si moduri de gandire variate. Pe care acum si-a propus sa le aplice in muzica pe care isi pune semnatura. La finele anului, Laura a lansat piesa "Nu e”, care va face parte de pe albumul "Ritmul cu ea”.

Despre piesa "Nu e”, scrisa in colaborare cu Ionut Radu (John Puzzle), Andy Horjea, Dan Alexandru si Virginia Maxim, Laura povesteste ca a conceput-o diferit de tiparul din mainstream si ca "vorbeste despre acele momente si trairi care ne marcheaza, mai ales atunci cand se intampla sa ramanem prinsi in trecut. Este o melodie in care, poate, te vei regasi si tu. Este despre lupta interioara dintre realitate si perceptie, despre ceea ce credem ca se intampla si ceea ce traim, de fapt. Mesajul este unul de introspectie, care ne indeamna sa ne desprindem de trecut si sa mergem mai departe, oricat de dureros ar fi.”
Publicat pe 13 Ianuarie 2021 , de BestMusic.ro

Adauga un comentariu