BestMusic.ro » Stiri »   Lucia, JazzyBIT si Funkorporation vor reprezenta Romania la HEMI Music Awards  

  Lucia, JazzyBIT si Funkorporation vor reprezenta Romania la HEMI Music Awards
 

  Lucia, JazzyBIT si Funkorporation vor reprezenta Romania la HEMI Music Awards
 

27 de artisti si trupe din Europa Centrala si de Est au fost selectate sa participe in prima etapa a HEMI Music Awards 2021 - un program de talente pentru muzicienii care vor sa-si dezvolte o cariera internationala.

Lucia, JazzyBIT si Funkorporation sunt cei 3 artisti selectati de juriul international care vor reprezenta Romania in cadrul programului.

Dintre cei 285 de artisti inscrisi, provenind dintr-o multitudine de genuri muzicale, juriul international a selectat 27 - cate 3 artisti sau trupe din fiecare tara. Acestia vor participa la o serie de activitati menite sa-i ajute sa-si dezvolte cariera in noi teritorii. Artistii vor beneficia de acreditari la conferinte si showcase-uri din Europa, vor beneficia de sesiuni de training si expunere media, vor primi consultanta de business din partea birourilor de export samd. Lista completa a artistilor selectati este aici: https://fb.watch/39eBnjq7X8/

Probabil primul star YouTube al Romaniei, Lucia, a debutat in 2012 cu single-ul "Silence” – acesta aducandu-i peste 27 de milioane de vizualizari si legiuni de fani in toata lumea. Treptat, si-a construit o nisa sonora proprie si a lansat doua albume: "Silence” si "Samsara”, iar momentan lucreaza la un nou EP de studio.

JazzyBIT este un trio format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) si Szabo Csongor-Zsolt (tobe), ce activeaza din 2012 si ofera o combinatie energica de jazz si rock, presarata pe alocuri cu blues, latin si funk. Pana in prezent, JazzyBIT a concertat in 9 tari, pe 2 continente, participand la cateva dintre cele mai mari festivaluri de jazz din lume (Jarasum International Jazz Festival in Coreea de Sud, Vilnius Mama Jazz Festival in Lituania sau Belgrade Jazz Festival in Serbia), dar si in cateva dintre cele mai renumite cluburi de jazz din Europa (Reduta Jazz Club in Praga, Sunset Sunside in Paris, sau Budapest Jazz Club).

FUNKorporation sunt o trupa fondata in 2011 la Cluj- Napoca. Isi descriu muzica ca fiind Garage funk, Jazzy Soul, Balkan Pop. De-a lungul anilor au cantat alaturi de o multime de trupe precum: Heaven Street Seven, Kistehen, IRIE Maffia, PASO, Suie Paparude, byron, Compact si Moonlight Breakfast

Despre HEMI

Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) este o initiativa a 10 organizatii de muzica din Europa Centrala si de Sud-Est, co-finantata de Programul Europa Creativa al Uniunii Europene, pe o durata de 4 ani (2020-2023). Dezvoltat ca un grup, parteneriatul include organizatii publice si private, asociatii, organizatori de festivaluri si de conferinte, birouri de export si o scoala despre industria muzicala.

Viziunea HEMI este sa creeze un "hub muzical” sustenabil, sa dezvolte modele de business inovative, sa co-produca si co-promoveze evenimente noi/ produse, sa creeze un incubator pentru profesionistii din industria muzicala si sa sustina artistii si nevoile actuale ale pietei.

Despre MMB

Conferinta Mastering the Music Business este primul si cel mai mare eveniment profesional organizat in Romania pe teme de industrie muzicala. Evenimentul se adreseaza artistilor, managerilor, agentiilor de booking, agentiilor de PR muzical si celorlalti reprezentanti ai industriei - tour manageri, avocati, promoteri, reprezentati ai label-urilor majore si independente. In cele patru editii de pana acum au participat peste 200 de speakeri din Romania, Europa si Statele Unite ale Americii.

In cadrul MMB Showcase Festival, festivalul asociat conferintei Mastering the Music Business, trupe romanesti si internationale concerteaza atat in fata participantilor la conferinta, creandu-si noi oportunitati de business, cat si in fata publicului spectator la concerte – marindu-si astfel baza de fani.

Conferinta MMB a fost infiintata in anul 2016 si este organizata de Asociatia RAW Music.
Publicat pe 26 Ianuarie 2021 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram