BestMusic.ro » Stiri »  Mastering The Music Business revine

 Mastering The Music Business revine

 Mastering The Music Business revine

Vesti bune pentru industria muzicala si nu numai: cea de-a cincea editie a Mastering The Music Business, primul si cel mai mare eveniment organizat in Romania pe teme de industrie muzicala, va avea loc in perioada 29 - 31 iulie intr-un nou format.

Amanat din cauza pandemiei si a masurilor de restrictie adoptate odata cu aceasta, MMB propune o editie exclusiv in mediul online, pe teme adaptate contextului, care sa ajute artistii sa depaseasca aceasta perioada dificila.

Anca Lupes, fondatoarea conferintei MMB, a declarat ca "in timpul carantinei, muzica a fost arma a milioane de oameni in lupta cu frica, cu panica, cu monotonia casei, cu dorul de cei dragi. S-a cantat din balcon, pe strazile goale, in chat-uri de zoom si am trecut mai usor peste izolare. Insa comunitatea de artisti si intreaga industrie muzicala este inca departe de a-si reveni. Mai mult decat atat, urmeaza o perioada incerta si poate chiar mai dificila. Tocmai de aceea, ne-am regrupat rapid si am hotarat sa facem o editie MMB de avarie, pentru a ne defini noua normalitate. Ne dorim sa punem pe masa, in cel mai deschis mod posibil, cat mai multe probleme cu care se confrunta industria in aceasta perioada, de la dificultatile financiare si limitarile date de pandemie, pana la blocajele de creativitate si presiunea reinventarii. Sa vorbim despre ele, dar mai ales sa gasim solutii pentru a iesi din acest impas”.

Panelurile, workshop-urile si studiile de caz din cadrul MMB se vor concentra in jurul celor mai importante subiecte ale momentului: cum se reorganizeaza industria - atat pe plan local, cat si international, cum se va schimba publicul, ce pot face autoritatile, rolul brandurilor in reconstructia industriei, solutii de finantare, comunicare de criza si multe altele.

Printre speakerii editiei, care vor sustine prezentari si vor raspunde intrebarilor participantilor, se numara: Corinne Sadki (FR) - presedinte al European Music Exporters Exchange (EMEE), Edy Chereji - unul dintre creatorii festivalurilor Untold si Neversea, Jake Beaumont Nesbitt- policy advisor The International Music Managers Forum, Emil Ionescu- managing director Best Music Live Concerts si iabilet.ro, Cristian Stan- promoter Sublime si multi alti artisti, promoteri sau reprezentanti ai caselor de discuri.

Edy Chereji, unul dintre creatorii festivalurilor Untold si Neversea, a declarat: "Sunt incantat sa revin la MMB si sa ma reintalnesc cu oamenii creativi din industrie, chiar daca o vom face de la distanta prin intermediul tehnologiei, cu atat mai mult in aceasta perioada suntem fortati sa fim si mai inventivi, sa gasim solutii dintre cele mai inovative. Sunt sigur ca va fi o editie reusita si cred ca era nevoie de un astfel de eveniment care sa aduca si un strop de speranta si incredere tuturor celor implicati. Incredere ca industria de evenimente, una dintre cele mai afectate industrii la nivel mondial, este inca aici, este puternica si se va lupta in continuare pentru a traversa aceasta perioada marcata de incertitudine.”

Conferinta se va desfasura online, cu acces gratuit, pe pagina de facebook MMB si pe site-ul conferintei, iar intregul program va fi anuntat pe https://masteringthemusicbusiness.ro/

MMB Online este un proiect cultural finantat de Ministerul Culturii

MMB Showcase Festival, festivalul asociat conferintei Mastering The Music Business, nu va mai avea loc anul acesta.

Despre MMB

Conferinta Mastering the Music Business este primul si cel mai mare eveniment profesional organizat in Romania pe teme de industrie muzicala. Evenimentul se adreseaza artistilor, managerilor, agentiilor de booking, agentiilor de PR muzical si celorlalti reprezentanti ai industriei - tour manageri, avocati, promoteri, reprezentati ai label-urilor majore si independente. In cele patru editii de pana acum au participat peste 200 de speakeri din Romania, Europa si Statele Unite ale Americii.

In cadrul MMB Showcase Festival, festivalul asociat conferintei Mastering the Music Business, trupe romanesti si internationale concerteaza atat in fata participantilor la conferinta, creandu-si noi oportunitati de business, cat si in fata publicului spectator la concerte – marindu-si astfel baza de fani.
Publicat pe 26 Iunie 2020 , de BestMusic.ro

Adauga un comentariu