BestMusic.ro » Stiri » O piesa nelansata de Beatles ajunge pe Internet (audio)

O piesa nelansata de Beatles ajunge pe Internet (audio)


O piesa care nu a fost lansata pana acum de grupul The Beatles a ajuns pe Internet. Potrivit siteului nme.com, inregistrarea, intitulata `Take 20`, ar putea fi o noua varianta a piesei `Revolution 1`.

Principala diferenta dintre cele doua materiale o reprezinta lungimea noii variante- peste 10 minute.

Singleul `Revolution` a fost inclus pe albumul `The White Album` al trupei Beatles in doua variante: una mai lenta, `Revolution 1` si una acustica, un colaj de sunete, `Revolution 9`.

Versurile si structura nu difera foarte mult, insa Revolution 1(Take 20) are mai multe efecte vocale si este nefinisata. Pe fundal se aud vocile cantaretilor in timp ce discuta intre ei.

La inceputul piesei `Take 20` John Lennon este auzit spunand ` Take your knickers off and let's go`.

Inregistrarea postata pe YouTube este considerata veriga de legatura dintre inregistrarile `Revolution 1` si `Revolution 9`.

Siteul popwatch.ew.com precizeaza o alta posibilitate, explicata de Mark Lewishon in a sa carte `The Beatles: Recording Sessions`.

Potrivit acestuia, noua versiune este de fapt prima versiune a piesei Revolution. Vazand potentialul piesei, John Lennon & co. au impartit piesa in doua, pentru ca era prea lunga. De aceea au inclus pe `The White Album` doua versiuni diferite.

Mai mult, `Take 20` ar fi fost inregistrata pe parcursul a mai multor zile: 30 si 31 mai si 4 iulie 1968. Pentru a concepe o sunet nou si diferit, John Lennon a inregistarat piesa stand culcat pe spate.

Inca nu s-a stabilit autenticitatea inregistrarii. In timp ce autorul cartii `The Unreleased Beatles` considera ca piesa este a Beatles-ilor, altii sustin ca materialul audio este o pacaleala, iar altii aseamana noul material cu `Sfantul Graal`.

Bestmusic
Mai multe stiri despre: Beatles  audio  piesa nelansata  Revolution 
Publicat pe 24 Februarie 2009 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram