BestMusic.ro » Stiri »   Paulina a lansat albumul "Saraca fata bogata”

  Paulina a lansat albumul "Saraca fata bogata”


Paulina, "fetita de milioane a Romaniei”, incepe primavara cu al doilea album din cariera – "Saraca fata bogata”, o rebeliune artistica pe ritmuri balcanice, la marginea dintre suferinta si opulenta.

Materialul discografic contine o colectie de noua melodii noi care aduce in prim plan sintagma – Mai bine sarac si fericit decat bogat si trist – si reprezinta truismul despre care canta si protagonista noastra lumii intregi.

Desi se vorbeste mult despre tristete si iubire si la unele dintre melodii chiar iti vine sa te pui la masa, sa bei un pahar si sa plangi, albumul nu se rezuma la o stare de dezolare totala. Pe alocuri sunt melodii de dansat in club, iar pe alte locuri se atinge subiectul social al elitismului muzical, facand un atac direct catre comunitatile care ”nu asculta manele pentru ca oamenii culti nu asculta asa ceva”.

Mai in gluma, mai in serios, Paulina experimenteaza sunete si stari noi si intense, aducand pe album artisti din toate colturile muzicii - de la trap si alternativ, pana la metal intr-o fuziune muzicala unica.

"Saraca fata bogata” include patru colaborari, cu artisti ca Dl Dani, Naste din Berceni, E-An-Na si Keed, dar si alte cinci melodii pe care Paulina le interpreteaza solo; toate melodiile fiind compuse de catre artista.

Paulina a urmat lectii de pian, de canto si de vioara, insa este tipologia de artist care se lasa ghidata de intuitie. Crescuta printre casete, aproape de lautari si oameni creativi, provine dintr-o familie de muzicanti in cadrul careia a invatat sa iubeasca viata prin arta. Prin intreaga lume, Paulina cauta frumusetea din neconventional, cu inocenta si blandete. Cea mai cunoscuta melodie din repertoriul Paulinei este "Fetita ta de milioane”, pe care a scris-o inainte de a hotari sa se mute la Bucuresti din Brasov, iar conceptul piesei este inspirat din filmul "Million Dollar Baby". Paulina a cantat in deschiderea celor doua concerte "Rockadelia” de pe 1 si 2 iunie 2022, dar si la festivaluri precum "Femei pe Matasari” si "Film in sat”.

Tracklist:

Saraca fata bogata
Vino acasa, puisor
Haide, vino in lumea mea
Da, eu sunt bine
Danseaza, fetita mea
Amor, amor feat. Naste din Berceni
Suflet de interlop feat. Dl. Dani
Mare bairam feat. Keed
Basul si cu toba mare feat. E-An-Na

Streaming Link-ul se regasste aici.

Piesa "Saraca fata bogata" se poate asculta mai jos.
Publicat pe 02 Martie 2023 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram