BestMusic.ro » Stiri » Premiera in Romania - concert cu sunet 3D

Premiera in Romania - concert cu sunet 3D

Premiera in Romania - concert cu sunet 3D

Pe 30 iunie 2020 ora 21:00 va avea loc concertul trupei ANTRACT, difuzat online pe platforma VStage.ro. Pentru prima data in Romania, se va folosi tehologia de sunet 3D, care da senzatia spectatorilor ca aud ca si cum s-ar plimba printre artisti pe scena.

"Pentru ca tehnologia ne permite sa experimentam noi senzatii vizuale si sonore, acest eveniment este o provocare atat pentru noi cat si pentru cei care vor dori sa experimenteze aceste noi tehnologii. Scena va fi piramidala, 360 grade, cu o cantitate impresionanta de echipamente de lumini si efecte speciale, dar marea noutate va fi aceasta noua redare a sunetului care va permite ca spectatorii sa auda concertul ca si cum s-ar plimba printre instrumentisti. Din punct de vedere al imaginii concertul se va filma cu 8 camere, rezolutie 4K si o camera 360 de grade care va culisa pe un cablu de 40m. Asteptam cu nerabdare sa ne intalnim cu cei ce vor dori sa paseasca alaturi de noi intr-o lume noua, intr-o alta dimensiune! Despartiti si totusi impreuna!” declara Bobita Catusanu, liderul trupei Antract.

Sunetul 3D este produs prin intermediul unei tehnici, denumita binaural, facuta cu ajutorul a doua microfoane pozitionate in asa fel incat la redarea sunetului captat, ascultatorul sa aiba impresia ca se afla in aceeasi camera cu sursa care a produs sunetul.

Tehnica ce sta la baza sunetelor 3D isi are originea in proiectarea theatrophone-ului dispozitivul telefonic inventat de inginerul francez Clement Ader, prin intermediul caruia erau difuzate piesele de teatru si opera in Paris la finalul anilor 1800.

Tichetele sunt disponibile pe www.vstage.ro si www.iabilet.ro
Publicat pe 18 Mai 2020 , de BestMusic.ro

Adauga un comentariu