BestMusic.ro » Stiri » Premiera istorica - Lansarea filmului Mercy Street (Strada Sperantei)

Premiera istorica - Lansarea filmului Mercy Street (Strada Sperantei)


Vineri, 15 aprilie, se lanseza filmul Mercy Street (Strada Sperantei), primul lungmetraj de animatie 3D stereoscopica realizat in Romania. Premiera are loc la Grand Cinema & More, Baneasa Shopping City.

Mercy Street (Strada Sperantei) este realizat cu o tehnica de animatie stereoscopica 100 % autohtona, conceputa de stefan si Alexandru (Ducu) Buzea, regizorul, respectiv creatorul si animatorul personajelor filmului. Animatia de lungmetraj, cu o durata de 74 de minute, va fi lansata simultan in toate cinematografele din tara.

Povestea lui Lorenz, baietelul care vrea sa salveze muzica lumii

Mercy Street (Strada Sperantei) aduce pe ecrane povestea unui baiat de 10 ani, Lorenz, care descopera un pasaj secret spre o lume nestiuta de sub lumea noastra, care il va duce intr-o mare aventura cu scopul de a salva muzica lumii.

Alaturi de 3 prieteni muzicieni, parintele Abbey si cele doua pisici ale lui, Lorenz traieste intamplari incredibile in lumea secreta Havala. Acolo descopera planul malefic al lui Marcus, un geniu care incearca sa transforme muzica lumii intr-o sursa uriasa de energie pe care vrea s-o foloseasca ca sa devina nemuritor. Lorenz si prietenii lui primesc ajutor neateptat din partea unei fetie pe nume Hava, singurul supravietuitor al lumii subterane, care le devine prietena.

Scenariul Mercy Street (Stada Sperantei) a castigat in 2010 primul loc la concursul Consiliului National al Cimeatografiei, iar autorul lui, Alexandru Bordeanu, este si vocea lui Marcus, personajul negativ principal, care in prezent scrie cartea Mercy Street (Strada Sperantei).

"De-a lungul calatoriei initiatice, micutul si curiosul Lorenz este insotit de vesnic nemultumitul Singi, altruistul Banna si nehotaratul Bumbe. Cu totii sunt vegheati parinteste de blandul parinte Abbey. Pisicile micutului Lorenz intregesc coloristica intregului grup, care lupta pana la final cu nebunia lui Marcus, muzician si om de stiinta genial ce-si doreste nemurirea.

stiu ca, in general, cartea precede filmul, dar acum scriu si cartea Mercy Street. Sa spunem ca suntem intr-o situatie atipica. Am inceput sa scriu aceasta carte fiindca aici, pe hartie, nu mai sunt constrans de cheltuieile de productie si alte bugete… Aici pot spune povestea pe larg, asa cum mi-am imaginat-o acum aproape 6 ani”, declara scenaristul Alexandru Bordeanu.

Ionut Grama, Cristi Iacob si Marius Stanescu dau voce personajelor filmului

Cunoscutul actor de teatru si film Cristian Iacob este vocea tatalui lui Lorenz, care este inginer in compania de exploatare miniera detinuta de Marcus. Tatal lui Lorenz este arestat de soldaii lui Marcus i forat sa se alature fiului sau in aceasta lume secreta, cand Lorenz i prietenii sai se indreapta spre Havala.

Multipremiatul actor Marius Stanescu imprumuta vocea parintelui Abbey, confidentul si mentorul lui Lorenz, cel ce insoteste si vegheaza copiii in calatoria lor fantastica in Havala.

Ionut Grama pune la bataie vasta lui experienta de peste 20 de filme in dublajul personajelor de animatie si este vocea a nu mai putin de trei personaje din Mercy Street (Strada Sperantei), Bana, Winny si Coccolino.

Celelalte voci date personajelor apartin actorilor serban Duta (Lorenz), Andrei Stanciu (Singi), Laurentiu Munteanu (Bumbe), Dorina Dumitrescu (Burricone), Raluca Iurascu (Hava) si Vlad Radescu (soferul). Coloana sonora a filmului este compusa de Valeriu Iurascu, Mircea Kiraly si Andrei Tatu.

Pana in prezent, Opal Production a incheiat contracte de distributie a filmului Mercy Street (Strada Sperantei) cu companii din Marea Britanie, Italia, Grecia si Cipru.

Mercy Street (Strada Sperantei) va fi proiectat in cinematografele din:

Alba, Arad, Barlad, Bacau, Baia Mare, Bistrita Nasaud, Botosani, Braila, Brasov, Buzau, Calarasi, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Deva, Galati, Iasi, Lugoj, Oradea, Oravita, Piatra-Neamt, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Resita, Sibiu, Satu Mare, Slatina, Suceava, Targu Jiu, Targu Mures, Timisoara, Tulcea, Vulcan.

Finatatori: Centrul National al Cinematografiei, OMD, Zenith Optimedia, Media-Tique, Petrom, OMV

Parteneri media: Radio Itsy Bitsy, Cinemagia, Adevarul, Cathy.ro, Totuldrespremame.ro, sapte seri, Cinefan.ro, Click pentru femei, OK Magazine, Romania-insider.com

Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati site-ul www.mercystreetfilm.ro, iar pagina www.facebook.com/mercystreet.themovie va asteapta cu aplicatia Mercy Street, un joc educativ cu cele doua personaje ale filmului, Burricone i Coccolino, doua pisici simpatice, poznae si vorbitoare.
Mai multe stiri despre: premiera  going out  film animatie 
Publicat pe 11 Aprilie 2016 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram