BestMusic.ro » Stiri »   Profesionisti din intreaga lume participa la o editie speciala de Mastering The Music Business pentru a sustine industria muzicala 

  Profesionisti din intreaga lume participa la o editie speciala de Mastering The Music Business pentru a sustine industria muzicala 

  Profesionisti din intreaga lume participa la o editie speciala de Mastering The Music Business pentru a sustine industria muzicala 

"Multumim!" este mesajul industriei pentru toti cei din linia intai

Timp de trei zile, in perioada 29 - 31 iulie, conferinta Mastering The Music Business (MMB) aduce in mediul online profesionisti din intreaga lume pentru a discuta problemele industriei cauzate de COVID -19, dar si pentru a veni cu solutii care sa ajute artistii si nu numai.

In mediu virtual, adica intr-un spatiu sigur, care asigura distantarea fizica - vor avea loc paneluri, workshop-uri si studii de caz despre cele mai importante subiecte ale momentului: cum se reorganizeaza industria muzicala - atat pe plan local, cat si international, cum se va schimba publicul, ce pot face autoritatile pentru reconstructia industriei, solutii de finantare, comunicare de criza si multe altele.

Speakerii editiei si principalele paneluri

Editia speciala MMB din 2020 aduce numerosi speakeri romani si internationali, din industria muzicala si din industriile adiacente, care vor vorbi deschis despre cat mai multe probleme cu care se confrunta industria in aceasta perioada, dar mai ales despre solutiile pentru a iesi din acest impas.

Printre speakerii internationali se regasesc: Keren McKeen (UK), fostul manager al trupei Snow Patrol din ultimii 20 de ani, care alaturi de Neeta Ragoowansi (US), Rachel Lynn Karry si Dan Fintescu (RO) vor vorbi despre noile oportunitati aparute in urma pandemiei si modul in care ne adaptam noii normalitati. Oleg Pylypenko (UA), fondator al platformei ticketsell.ai va prezenta modul in care evenimentele hibrid (online-offline) pot fi monetizate corect in criza prin intermediul platformelor de ticketing. Unul dintre cele mai asteptate paneluri este cel despre sanatatea psihica a artistilor in vremuri pandemice, subiect dezbatut de Mihaela Ivan Holtz (USA/RO), psihoterapeut, Ekaterina Bazhanova (RU), manager al multor artisti independenti si Matt Errington (UK), Director al SMB (School of Music Business).

Printre speakerii romani se numara: Edy Chereji - unul dintre creatorii festivalurilor Untold si Neversea, Dan Byron - solistul trupei byron, Doru Trascau - vocea trupei The Mono Jacks, Cornel Ilie - solistul trupei VUNK, Codrut Dumitrescu - music manager la Overground Music, Nicoleta Sandu - head of booking la Global Records si multi alti oameni de radio, promoteri sau reprezentanti ai caselor de discuri.

Mesajul industriei pentru toti cei din linia I - MULTUMIM

Anca Lupes, fondatoarea conferintei MMB, a declarat ca "ne-am dorit mult ca industria muzicala sa transmita un mesaj colectiv celor din linia I, datorita carora azi suntem mult mai bine decat puteam fi daca ei nu aveau curajul si taria de a merge inainte. Ne-am gandit mult la ce le-am putea zice, dar am ales un simplu Multumim tradus in unde sonore, pentru ca in acest cuvant incape toata consideratia noastra.”

Conferinta se va desfasura online, cu acces gratuit, pe pagina de facebook MMB si pe site-ul conferintei, iar intregul program va fi anuntat pe https://masteringthemusicbusiness.ro/.

MMB Online este un proiect cultural finantat de Ministerul Culturii, sponsorizat de Merlin si sustinut de HEMI (Hub for the Exchange of Music Innovation).
Publicat pe 20 Iulie 2020 , de BestMusic.ro

Adauga un comentariu