BestMusic.ro » Stiri » Red Bull Music Academy Bass Camp, in premiera in Romania, cu Nina Kravitz, Radio Slave, Haxan Cloak & altii

Red Bull Music Academy Bass Camp, in premiera in Romania, cu Nina Kravitz, Radio Slave, Haxan Cloak & altii


In perioada 13-15 martie, Bucurestiul devine epicentrul Red Bull Music Academy! In premiera in Romania, se va desfasura Red Bull Music Academy Bass Camp, replica perfecta a marelui eveniment anual care promoveaza de 15 ani inovatia si dialogul dintre traditie si modernitate. Evenimentul este o versiune locala redusa, dar la fel de intensa, a Red Bull Music Academy - dedicat tuturor celor a caror pasiune pentru explorarea sunetului si a muzicii s-a transformat dintr-un hobby intr-un mod de viata.

4 studiouri muzicale complet echipate aduse special pentru Bass Camp

Conceput special pentru artistii si producatorii locali, Red Bull Music Academy Bass Camp le va oferi celor 20 artisti, muzicieni si producatori romani alesi sansa sa urmareasca si sa participe la discutii informale si workshop-uri cu producatori si muzicieni recunoscuti la nivel international, si sa lucreze cu ei in studiouri.

Astfel, evenimentul va cuprinde doua sesiuni de conferinte cu artisti internationali selectati dintre colaboratorii constanti ai Academiei, si cel putin o intalnire cu una dintre legendele scenei locale. In cartierul general al Red Bull Music Academy Bass Camp vor fi aduse din Kln patru studiouri muzicale complet echipate care ofera toate facilitatile pentru unul sau doua workshop-uri in care participantii vor afla secrete despre productia muzicala, inregistrari, mastering si inginerie de sunet.

3 seri de beaturi si experimente sonore maxime

Daca cele trei zile de Bass Camp vor fi dedicate exclusiv participantilor, si vor crea spatiul necesar pentru discutii in care detaliile personale se amesteca in proportii bine dozate cu trucurile tehnice, noptile sunt dedicate distractiei. Atat participantii cat si publicul vor putea lua parte la concertele sau gig-urile organizate in cele mai tari cluburi si locatii, ca parte a unor evenimente deschise tuturor fanilor, cu artisti locali si internationali.

La Red Bull Music Academy Bass Camp, programul nocturn e la fel de incarcat ca si cel de zi. Joi, 13 martie, publicul va avea ocazia sa ii vada in actiune pe artistii locali, iar in seara de vineri setup-ul e facut pentru o explozie de beaturi intense, daca ne gandim ca pe scena se vor afla Nina Kraviz, Radio Slave si Cosmin TRG. In seara de sambata, 15 martie, pentru prima data in Romania publicul va avea ocazia sa vada live concertele a trei artisti pe cat de experimentali pe atat de captivanti: Haxan Cloak, Laurel Halo si Clark.

O cotitura uriasa in cariera pentru cei 20 de participanti invitati

Cei 20 de artisti si producatori romani participanti au fost selectati pe baza prezentei active pe scena romaneasca si a muzicii pe care o fac. Spre deosebire de Red Bull Music Academy - unde, ca sa participe la intalnirea care pentru multi a insemnat o uriasa cotitura in cariera, doritorii completeaza un formular de aplicatie si isi trimit materialele audio unui juriu international - in cazul Red Bull Music Academy Bass Camp artistilor si producatorilor emergenti locali li s-a facut surpriza sa fie invitati direct si sa guste din spiritul Academiei la evenimentul din martie.

Detalii despre lista completa a participantilor la cele trei zile de sesiuni de conferinte si workshop-uri din studiouri, artistii si producatorii romani care vor performa in ziua deschiderii Red Bull Music Academy Bass Camp, numele artistilor invitati sa tina prelegeri precum si locatiile unde se vor desfasura evenimentele vor fi anuntate in curand, so stay tuned!

Despre Red Bull Music Academy

Red Bull Music Academy este o serie itineranta de workshopuri muzicale si festivaluri care traverseaza lumea si care este dedicata tuturor celor care fac diferenta in peisajul muzical contemporan.

Timp de doua saptamani, de fiecare data in alt oras aflat pe harta globala a muzicii contemporane, Academia aduna doua grupuri a cate 30 de participanti - producatori, interpreti si compozitori, DJ, instrumentisti si toate talentele muzicale din lume. Acestia se regasesc in cadrul unui program pe cat de incarcat pe atat de intens, o versiune concentrata a unei cariere dedicata muzicii: sesiuni de inregistrari, conferinte, colaborari si performance-uri in cele mai bune cluburi si locatii, intr-un univers paralel care, ca sa fim cat de cat aproape de realitate, este in parti egale laborator stiintific, studioul particular al Kraftwerk si Gradinile Suspendate din Babilon.

Red Bull Music Academy si-a deschis portile in 1998 si de atunci a traversat lumea fara oprire: de la Berlin la Cape Town, So Paulo, Barcelona, London, Toronto, New York si mai departe. Editia din 2014 se va desfasura in Tokyo, Japonia.

Pentru cine este interesat (si are toate motivele sa fie), aplicatiile pentru Red Bull Music Academy 2014 sunt acum deschise tuturor. Puteti aplica pana pe 18 martie pe http://apply.redbullmusicacademy.com/
Mai multe stiri despre: workshop  concerte 2014 
Publicat pe 03 Martie 2014 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram