BestMusic.ro » Stiri » Lacul Lebedelor – rafinament si maiestrie pe 22 mai la Sala Palatului

Lacul Lebedelor – rafinament si maiestrie pe 22 mai la Sala Palatului


Lacul Lebedelor este unul din cele mai frumoase si faimoase balete din toate timpurile. Ceaikovski, considerat creatorul baletului modern, a compus "Lacul Lebedelor” in 1875, dar romantismul si gratia acestui balet continua sa sensibilizeze publicul.

Lacul Lebedelor este povestea idilei romantice dintre printul Siegfried (care tocmai a implinit 21 de ani) si frumoasa Odette, o printesa condamnata de un vrajitor rau sa se transforme in timpul zilei in lebada. Vraja poate fi desfacuta doar de dragostea adevarata jurata de un print. Indragostit iremediabil de Odette, Siegfried se pregateste sa rupa blestemul, dar cade in capcana vrajitorului si ii jura credinta Odilliei, care seamana izbitor de mult cu Odette.
Lebada simbolizeaza feminitatea in forma sa sublima, povestile si legendele despre lebedele-fecioare datand din timpuri stravechi. Lacul Lebedelor este un balet recunoscut pentru frumusetea sa, dar si pentru tehnica foarte dificila, care necesita o deosebita maiestrie.

Prim-solista Anna Antonicheva, artista de onoare a Rusiei, s-a alaturat Teatrului Bolshoi in 1991. Balerina a fost pregatita de Artista Poporului rina Kndratieva, coregraf principal al Teatrului. In prezent, lucreaza sub supravegherea Artistei Poporului Ekaterina Maksimva.

Delectati-va simturile cu un balet de poveste – Lacul Lebedelor! Marti, 22 mai, ora 20.00, la Sala Palatului. Biletele se gasesc la casa de bilete a Salii Palatului, la Teatrul National, in statiile de metrou Unirii si online pe vandbilete.ro, bilete.ro, biletoo.ro, eventim.ro si myticket.ro.
Mai multe stiri despre: spectacole 
Publicat pe 09 Mai 2012 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram