BestMusic.ro » Stiri »  Taylor Swift depaseste recordurile de vanzari ale lui Michael Jackson

 Taylor Swift depaseste recordurile de vanzari ale lui Michael Jackson


Daca Michael Jackson este regele pop, atunci Taylor Swift poate fi considerata in acest moment regina pop, pentru ca tocmai a depasit unul dintre recordurile sale de vanzari, devenind cel mai vandut artist al secolului.

Music Week a anuntat ca Swift a vandut 22,4 milioane de unitati a albumului sau nou pe toate platformele in anul 2022. Acest lucru bate recordul lui Jackson pentru cel mai mare numar de vanzari inregistrate de catre orice artist din acest secol. El a vandut anterior 21 de milioane de unitati in 2009, dupa decesul sau.

O mare parte din succesul lui Swift poate fi atribuit albumului ei Midnights, care a batut recorduri si a vandut sase milioane de unitati in intreaga lume in cele doua luni in care a fost lansat.

Albumul a cunoscut un succes instantaneu la lansare si a doborat recordurile de streaming si vanzari. Nu numai ca a vandut 1,5 milioane de unitati in Statele Unite in timpul primei sale saptamani, dar a devenit primul album care a ocupat intregul top 10 al topului Billboard Hot 100.

Vorbind despre succesul lui Swift, Sir Lucian Grainge, presedintele si directorul general al Universal Music Group, a declarat pentru Music Week: "Taylor is a multi-dimensional creative force whose achievements place her among the most accomplished artists in the history of music, and we are thrilled and honored to partner with her across so many aspects of her career".

In plus, Monte Lipman, fondatorul si CEO al Republic Records, a declarat: "Taylor’s achievements over the past year have been absolutely spectacular! With more than two dozen historic milestones set by Midnights, it’s nearly unimaginable for any artist to sell more than six million albums in less than eight weeks during any era of our business. These accomplishments further exemplify Taylor’s prowess as the consummate artist and storyteller defining a generation.”

In ultimul an, cantareata "Anti-Hero” a castigat sase premii pentru muzica americana, trei premii People’s Choice, premiul NSAI Nashville pentru compozitorul deceniului si multe alte premii.
Publicat pe 27 Decembrie 2022 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram