BestMusic.ro » Stiri »  Theodor Andrei, reprezentantul Romaniei la Eurovision 2023, a participat ca invitat special la Finala Nationala Eurovision Moldova 2023

 Theodor Andrei, reprezentantul Romaniei la Eurovision 2023, a participat ca invitat special la Finala Nationala Eurovision Moldova 2023


Theodor Andrei, reprezentantul Romaniei la Eurovision 2023, a participat ca invitat special la Finala Nationala Eurovision Moldova 2023.

In avanpremiera Eurovision Song Contest 2023, artistul a promovat pentru publicul international melodia care va reprezenta Romania la Liverpool.

Sambata, 4 martie 2023, Theodor Andrei, castigatorul Selectiei Nationale Eurovision Romania, a participat ca invitat special la show-ul Finalei Nationale Eurovision Moldova 2023, desfasurat la Chisinau, in Republica Moldova, unde a interpretat in direct piesa "D.G.T. (Off and on)".

Dupa ce au evoluat in spectacol cei 10 finalisti ai Etapei Nationale Eurovision Moldova 2023, in timpul exercitarii votului online de catre telespectatori, au mai sustinut recitaluri trupa Zdob si Zdub si Orchestra Fratilor Advahov. A fost invitata si trupa de indie rock, Sudden Lights, cea care va reprezenta Letonia la Liverpool. In urma punctajului acordat de catre juriu si public, in proportie de 50 la 50, interpretul Pasha Parfeni cu piesa "Soarele si Luna” va reprezenta, in acest an, Republica Moldova la etapa internationala a concursului ESC 2023.

Prezent in direct la emisiunea Album de familie a postului Radio Moldova si in cadrul interviurilor acordate pentru Tele Matinal, TVR Moldova si ziaristii straini aflati la eveniment, Theodor Andrei a vorbit despre piesa cu care a castigat Selectia Nationala Eurovision Romania si marile lui pasiuni - muzica si teatrul, despre maestrii sai, cei care l-au inspirat.

"M-am simtit foarte foarte bine la Chisinau. A fost pentru prima oara cand am ajuns in Republica Moldova si, exact cum spun si versurile piesei "Trenuletul" a celor de la Zdob si Zdub & Fratii Advahov, ce au reprezentat Moldova anul trecut la Eurovision, parca am mers "de acasa pana acasa". Am vazut foarte multi oameni cu ochi albastri si foarte expresivi, lucru care ma fascineaza, deoarece eu sunt foarte atent la ochii oamenilor si, auzind diverse dialoguri la probele de sunet, am remarcat ce sweet, ce dragut este accentul lor. Am auzit o doamna reporter care explica unui coleg, la telefon, despre unde trebuia sa fie un anume fisier si conversatia a fost absolut fabuloasa. M-am simtit foarte bine primit la interviuri si pe scena, alaturi de publicul calduros din sala si din spatele televizoarelor. Cred foarte tare in mesajul pe care l-am promovat la sfarsit, citand un fragment din piesa "Romania" a lui Adrian Daminescu - "plange Ardealul si Banatul, Moldova si tot regatul, mai, bade, mai!".

Cred foarte tare in sansele noastre si cred ca e momentul pentru muzica realmente memorabila la Eurovision, si tinand cont ca visul meu cel mai mare este sa aduc cel mai bun rezultat al Romaniei de pana acum, iar pentru asta lucrez intensiv alaturi de echipa mea si de cei de la TVR, m-ar face foarte fericit sa tinem Eurovisionul cat mai aproape de zona noastra - fie Romania, fie Moldova, aici, in fratia noastra. Abia astept sa ma intorc la Chisinau, sa mai cant oamenilor de acolo! Multa dragoste!", a declarat Theodor la intoarcerea in tara.

Despre Eurovision

Editia din 2023 a Eurovision Song Contest (ESC) va avea loc in Marea Britanie, care va organiza concursul in numele Ucrainei, din cauza razboiului declansat pe teritoriul acestei tari. Evenimentul, care se va desfasura la Liverpool Arena sub sloganul "United by Music”, va avea doua semifinale, pe 9 si 11 mai si marea finala, pe 13 mai, transmise in direct si in exclusivitate la TVR. Tara noastra va intra in concurs in prima parte a celei de-a doua semifinale, in data de 11 mai.

Eurovision Song Contest este cea mai importanta competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU) - cea mai mare asociatie din Europa a televiziunilor publice.

ESC se realizeaza in fiecare an, incepand din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume si este transmis atat in Europa, cat si in Australia, Asia si Statele Unite.

Televiziunea Romana este organizatoarea Selectiei Nationale si participa la competitia europeana din anul 1993.

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006).

Pentru alte informatii, va rugam sa transmiteti solicitarile dumneavoastra la adresa de email eurovision.romania@tvr.ro
Publicat pe 06 Martie 2023 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram