BestMusic.ro » Stiri »   Theodore lanseaza in Romania “Man and His Tools”, primul single de pe viitorul album  

  Theodore lanseaza in Romania “Man and His Tools”, primul single de pe viitorul album
 

  Theodore lanseaza in Romania “Man and His Tools”, primul single de pe viitorul album
 

Artistul de origine greaca, Theodore, lanseaza in Romania piesa "Man and His Tools”, primul single de pe viitorul album The Voyage ce va aparea anul viitor.

Imbinand atat sonoritati organice, din zona post-rock si alternativa, cat si influente din zona electro/synth, Theodore este la ora actuala printre cele mai incitante exporturi muzicale venind din Grecia, cu multe turnee internationale la activ si un show live magic si captivant alaturi de trupa sa. De-a lungul anilor, Theodore a impartit scena cu Sigur Rs, DIIV, Αmber Run si, printre multe alte festivaluri, a cantat la Reeperbahn, Eurosonic, Musexpo LA si de doua ori South by Southwest (SXSW), unde a fost ales ‘Favorite Discoveries And Memorable Moments’ de catre NPR Music, bine-cunoscutul post de radio american. De altfel, este posibil sa il fi vazut deja live in Romania, asta-vara in cadrul festivalului Living Rock de pe Plaja Tuzla.

Viitorul album Theodore, The Voyage, se doreste a fi un album-concept, vorbind despre calatoria in spatiul cosmic si oglindind sentimentele si gandurile oamenilor care abandoneaza Pamantul. Piesa Man and His Tools, vorbeste despre uneltele pe care omul le-a creat in evolutia sa, care au contribuit la distrugerea planetei, dar care in acelasi timp sunt ultima sa sansa de a o parasi. In acelasi timp, este vorba despre nevoia de a evada dintr-un prezent distopic, lucru transmis si prin videoclipul ce insoteste piesa.

Asculta piesa pe toate platformele de streaming:

https://orcd.co/theodore-man_and_his_tools

"Ideea acestui album mi-a venit cu cateva luni inainte de pandemie. Realitatea distopica pe care am experimentat-o cu totii mi-a indicat destul de clar ca acest album (si procesul din spatele lui) ar trebui sa fie o evadare optimista. Am petrecut toate perioadele de carantina in studioul meu din Atena, lucrand non-stop la materialul acesta. A fost un proces foarte "static”, care a implicat unii dintre cei mai buni producatori, ingineri de sunet si muzicieni greci ai momentului.” – Theodore

Despre Theodore

Fiind un melanj de compozitii electronice si clasice, muzica lui Theodore graviteaza undeva intre post rock ambiental si synthwave-ul abraziv specific anilor ‘80. A impartit scena cu Sigur Rs, DIIV, Αmber Run si, printre multe alte festivaluri, a cantat la Reeperbahn 2017 & 2018, Eurosonic, Musexpo LA si SXSW 2018 & 2019, unde a fost ales ‘Favorite Discoveries And Memorable Moments’ de catre NPR.

Dupa ce a primit cele mai favorabile recenzii de la media precum BBC Radio 6 iar cel mai recent album al lui a fost lansat in cadrul ‘All Songs Considered by B. Boilen and R. Hilton’ la NPR, Theodore lucreaza acum la un nou album-concept cu tematica cosmica intitulat The Voyage, care va fi lansat in 2022.

https://www.theodore-music.com/

https://www.facebook.com/Theodore.Music.Official

https://www.instagram.com/theodore.music.official/
Publicat pe 02 Decembrie 2021 de BestMusic.ro