BestMusic.ro » Stiri » Tot ce trebuie sa stii despre Apple Music ca artist independent

Tot ce trebuie sa stii despre Apple Music ca artist independent

Tot ce trebuie sa stii despre Apple Music ca artist independent

Este imposibil sa nu fi aflat pana cum de Apple Music, cel mai nou serviciu de streaming, lansat pe 30 iunie. Liderul global al descarcarilor in materie de muzica a observat evolutia site-urilor de streaming, iar acum vrea si el o parte.

De ce sa alegi Apple Music?

Conform statisticilor, magazinul Apple`s iTunes a reusit sa stranga cei mai multi bani pentru artistii independenti si este cel mai popukar printre utilizatori, asa ca nu poate fi decat minunat sa iti "depozitezi" muzica pe Apple Music. Target-ul lor este sa adune 100 de milioane de utilizatori. Spotify are in prezent 20 de milioane de utilizatori platitori.

Cat ofera Apple Music muzicienilor?

Apple Music ofera artistilor 0,002 euro per play in timpul trial-ului de 3 luni. Dupa cele trei luni va plati 71,5% din totalul subscrierilor pentru drepturile de autor, ceea ce inseamna mai mult decat media industriei, de 70 %.

De fapt, sunt 4 modalitati prin care poti castiga bani cu Apple Music:

1. Streaming-ul interactiv - cand un utilizator alege sa asculte piesa ta pe Apple Music.

2. Streaming-ul non-interactiv - atunci cand piesa ta este difuzata la radio-ul Apple Music. Este non-interactiv pentru ca utilizatorul nu alege sa asculte piesa ta.

3. Drepturi de autor mecanice

Adica plata pe unitate catre editor pe muzica pentru reproducerea compozitiilor muzicale cu drepturi de autor. Acest lucru se intampla in momentul in care muzica este "difuzata" la cerere.

4. Drepturi de autor pe interpretare

Ai drepturi de autor pe interpretare atunci cand piesa este difuzata public.

Apple Music este de asemenea un mod nou de fi in legatura cu fanii tai.

Apple Music Connect este ca o pagina de artist construita in interiorul serviciului de streaming. Acest lucru le permite fanilor sa gaseasca informatii despre tine fara sa paraseasca serviciul si sa fie directionarti catre un alt site cum ar fi Twitter. Poti urca poze, bografii si videoclipuri pentru a fi cat mai aproape de fanii tai.

De ce este diferit Apple Music?

Serviciul Apple Music este la fel ca si celelalte site-uri de acest gen, are peste 30 de milioane de piese din care poti alege, playback offline, playlist-uri si videoclipuri.

Postul lor de radio Beats 1 este cel care face diferenta. Fostul DJ de la BBC Tadio 1, Zane Low, este gazda si ai parte de interviuri in exclusivitate, programe speciale cu celebritati. Este un radio care transmite 24 de ore din 24. Acest lucru inseamna ca muzica ta va ajunge la nivel global si poate fi auzita de persoanele potrivite.

Cum ajungi pe Apple Music?

Trimite un mail la digital.distro@bestmusic.ro iar muzica ta va ajunge cunoscuta la nivel global.
Mai multe stiri despre: streaming  serviciu muzical  streaming online 
Publicat pe 09 Iulie 2015 de BestMusic.ro