BestMusic.ro » Stiri » Transylvania au lansat azi albumul 'Mister Vlad'

Transylvania au lansat azi albumul 'Mister Vlad'

Transylvania au lansat azi albumul 'Mister Vlad'

Formatia romaneasca "Transylvania" lanseaza azi albumul "Mister Vlad", material de studio la care s-a muncit timp de doi ani. Va reamintim ca trupa a fost infiintata in anul 2014, in nordul Bucovinei (Ucraina) si este formata din muzicieni de etnie romana.

Potrivit spuselor liderilor trupei Vlad Damian si Constantin Zgomot, Transylvania a creat un produs absolut nou, neobisnuit. Muzica ”transilvaneana”, asa cum o numesc ei, este o simbioza neobisnuita a ritmurilor traditionale nationale romanesti cu cele moderne, urmate de un show fascinant pe scena. inainte de lansarea albumului, muzica a fost testata pe diferite scene din mai multe tari europene. "Fiecare prestatie aparte, a fost un fel de experiment pentru formatie, pentru ca nimeni nu stia cum publicul din diferite tari va percepe si va reactiona la o noua directie", spune Constantin Zgomot.

Va reamintim ca in anul 2016 "Transylvania” s-a dovedit a fi o noutate senzationala pe scenele celor mai renumite festivaluri din Europa, printre care: Bestival, Boomtown, Maui Waui, Lowlands (NH) etc… Pe parcursul la cateva luni, retelele sociale erau inundate de intrebari cu privire la originea etnica a liderilor si caracteristici vis a vis de genul si stilul muzicii pe care o prezinta publicului.

Albumul "Mister Vlad", ca si cantecul cu acelasi nume inclus in el, este dedicat personalitatii legendare si misterioase, celebrului domnitor roman Vlad Tepes. In centrul multor piese din album se afla motivele si melodiile cantecelor folclorice si populare romanesti. Potrivit spuselor liderului si solistului trupei, Vlad Damian "...este un fel de tribut adus culturii stramosilor nostri, precum si o incercare de a demonstra lumii frumusetea si originalitatea creatiei populare romanesti expuse in viziune contemporana non formala. "Albumul de debut al ”Transilvaniei” contine cantece si in limba engleza, maghiara, germana, franceza si chiar italiana.
Publicat pe 14 Februarie 2017 , de BestMusic.ro

Adauga un comentariu