Orase romanesti care au cucerit industria muzicala

   

Probabil favorizat si de pozitia geografica, Clujul aduna mai tot talentul din Ardeal, in special pe muzica rock / indie. Cum scena clujeana este una extrem de vie – exista multe cluburi unde se canta live, pentru toate stilurile, iar lumea vine la concert – nu e de mirare ca trupele de aici au ajuns la un nivel ridicat si ca sunt printre favoritele romanilor.

La o scurta privire, din Cluj se declara Luna Amara, Kumm, Urma sau Grimus, Mauser, MushRoom Story sau Lights Out, pe vremuri Compact; si asta, chiar daca jumatate din membri trupelor respective sunt nascuti in alte judete si chiar in alte regiuni istorice. De ce sunt vrajiti de Cluj, atunci?

Fara sa intram in discutii despre cultura "mai vestica” a unora si altora din Romania, e de ajuns sa spunem ca in Cluj, de multi ani, exista traditia concertelor in timpul saptamanii, pe model occidental, lucru care in Bucuresti cu greu s-a impamantenit. Adaugat la atitudinea mult mai deschisa si mai relaxata a celor care vin sa experimenteze muzica, cele doua fac ca orasul sa fie unul din locurile de baza ale muzicii noastre.

   Publicat pe 03 Aprilie 2013 , de Ioana Turcu

Adauga un comentariu