BestMusic.ro » Stiri » Universal Music Group pune presiune pe Spotify 

Universal Music Group pune presiune pe Spotify 


Universal a pus presiune pe Spotify pentru a incuraja mai multi utilizatori sa plateasca pentru serviciul de streaming pentru muzica premium. Universal Music Group, care este cea mai mare companie de muzica, forteaza aceste schimbari pentru utilizatorii care asculta gratuit muzica pe Spotify.

Acest lucru ar oferi mai multe plati pentru artistii individuali si trupe. Serviciul a fost zguduit anul trecut de plecarea lui Taylor Swift care a sustinut ca artistii nu ar trebui sa "subaprecieze arta lor", lasandu-si fanii sa asculte gratuit melodiile lor.

La inceputul acestei luni cel mai recent album al sau "1989" a avut vanzari totale in valoare de 4,5 milioane de dolari.

"Parerea mea este ca muzica nu ar trebuie sa fie gratuita, iar predictia mea este ca intr-o zi artistii individuali si casele lor de discuri vor decide ce pret au albumele lor. Sper ca nu se vor subestima pe ei insisi si ca nu isi vor subaprecia arta", a spus Taylor Swift.

Spotify care are in prezent 60 de milioane de utilizatori si 15 milioane de abonati cu plata in intrega lume a rezistat schimbarii aspectului de serviciu gratuit, spunand ca aceasta schimbare ar incetini tranzitia de la utilizatori care asculta gratuit muzica in utilizatori platitori.

Streaming-ul gratuit cu publicitate a generat incasari in valoare de 295 milioane de dolari pentru casele de discuri in Statele Unite anul trecut.
Mai multe stiri despre: streaming  streaming gratuit  streaming online 
Publicat pe 23 Martie 2015 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram