BestMusic.ro » Stiri » Versuri pe Yahoo! Music

Versuri pe Yahoo! Music

Versuri pe Yahoo! Music

Yahoo Inc si compania digital-media Gracenote au lansat astazi (24 aprilie) un serviciu online pentru versuri, acesta fiind un prim efort al industriei de a patrunde pe o piata dominata de site-uri web neautorizate.

Versurile fac parte din cautarile cele mai frecvente pe web, insa doritorii au acces in mod deosebit la diferite surse fara licenta, care ofera versuri ale diferitelor melodii, incomplete sau incorecte.

`In sfarsit, o modalitate gratuita, legala si definitiva de a face concurenta tipului care sta la bar langa tine si cere, asa cum spun cei de la Ramones - `o bucata de sunca`` a declarat Ian Rogers, manager general al Yahoo! Music, serviciu ce va oferi sute de mii de versuri gratis.

Colaborarea urmeaza unei intelegeri initiate vara trecuta intre casele de discuri si Gracenote, acestia din urma primind drepturile de autor asupra cataloagelor de creatii lirice apartinand unor companii precum BMG Music Publishing, Universal Music Publishing Group, Sony/ATV Music Publishing, detinuta de Sony Corp. si Michael Jackson etc.

Seful Gracenote, Craig Palmer, a declarat ca aceste versuri cu licenta ar trebui sa creasca considerabil profiturile caselor de discuri cu aproximativ 5 miliarde de dolari anual. Totodata, Gracenote urmareste parteneriate si cu alte companii din industria muzicala precum Apple Inc, ce detine iTunes.

`Cred ca putem crea o afacere normala in ceea ce priveste versurile si ca producatorii pot castiga substantial de pe urma lor. Datorita popularitatii de care se bucura pe internet, companiile de publicitate au un mare interes in aceasta zona` a mai spus seful de la Yahoo.

mihai miron, bestmusic
Publicat pe 24 Aprilie 2007 , de BestMusic.ro

Adauga un comentariu